Vitra Panton Chair

De Panton Chair van Vitra is op korte tijd uitgegroeid tot een megasucces en een designicoon in de meubelindustrie. En dat heeft de stoel te danken aan zijn typische vormgeving, die zich perfect aanpast aan je lichaam.

* Verplichte velden

Prijs

€ 349,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

Gemiddeld 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

Verner Panton.

De Panton Chair werd in 1967 ontworpen door de bekende designer Verner Panton. Het was het eerste door Vitra zelf ontwikkelde product.

De Panton Chair, die al gauw tot een symbool van zijn tijd en tot een icoon van het meubeldesign verheven werd, onderging sinds 1967 meerdere wijzigingen, met onder meer andere materiaalkeuzes en productiemethoden. De eerste modellen waren gemaakt uit met glasvezel versterkt polyester. Daarna kwam een versie op de markt uit polyurethaan-hardschuim (Baydur) en nog later volgde het spuitgieten van de stoel met een acrylhars. Bij de laatste aanpassing - eind jaren '90 - ontstond wat Panton altijd al voor ogen had: een stoel van kunststof (polypropyleen) als betaalbaar industrieel product.
In tegenstelling tot de eerste Panton Chair die op de markt kwam - en nog steeds verkrijgbaar is - heeft de huidige Panton Chair geen hoogglans afwerking. Zijn mat oppervlak en polypropyleen afwerking maakt de Panton Chair betaalbaar én makkelijk in onderhoud.

Afmetingen.

Breedte 50 cm - hoogte 86 cm - diepte 61 cm
Zithoogte 44 cm - zitdiepte 45,2 cm

Vitra Panton Chair