Vitra Eames Plastic Chair DAX

De Eames Plastic Armchair van Vitra is een designklassieker uit de jaren ‘50, ontworpen door Charles & Ray Eames. De DAX-stoel met zitleuning en staalbuisonderstel heeft een uitstekend zitcomfort en past in elk interieur, modern én landelijk.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 420,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

Gemiddeld 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

Moderne klassieker.

De Vitra DAX-stoel is net als de andere Eames Plastic Chairs in 1950 ontworpen door Charles & Ray Eames. Ze werden voor het eerst gepresenteerd in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De organisch gevormde zitschaal van kunststof werd later met verschillende onderstellen gecombineerd en in miljoenen exemplaren geproduceerd. In de huidige uitvoering van polypropyleen bieden de stoelen nog meer zitcomfort.

Afwerking.

DAX is vekrijgbaar in drie configuraties: zonder bekleding, met een zitkussen of frontaal bekleed. Uiteraard is er een ruimte kuize aan stoffen die je in onze winkel in Ninove kan komen inkijken. Het onderstel van de DAX stoel is verkrijgbaar in hoogglans chroom, wit of basic dark gepoedercoat.

Afmetingen.

Hoogte 83 cm - breedte 62,5 cm - diepte 60 cm
Zithoogte 43 cm