Vitra Eames Lounge Chair

Wit gepigmenteerd notenhout

Met de Eames Lounge Chair werden Charles en Ray Eames wereldberoemd. De Lounge Chair - een ontwerp uit 1956 - groeide uit tot een designicoon en is ook vandaag nog dé referentie in zitcomfort. Van zijn perfecte afwerking met de beste materialen tot zijn tijdloze uitstraling: de Eames Lounge Chair past in elk interieur. Geniet van zijn uitstekend comfort én kom helemaal tot rust.

* Verplichte velden

Prijs

€ 7.645,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

3 tot 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

De Engelse clubfauteuil anders bekeken.

Een lichtere, elegantere en meer eigentijdse uitvoering maken van de traditionele Engelse clubfauteuil. Dat was in 1956 het uitgangspunt van Charles Eames voor het ontwerp van de Lounge Chair, een proces dat jaren in beslag nam. Bedoeling was om met de beste materialen en puur vakmanschap een ruime stoel met optimaal zitcomfort te creëren. Met het ontwerp van de Lounge Chair luidden Charles en zijn echtgenote Ray Eames een nieuw tijdperk voor de clubfauteuil in. 

Icoon in modern meubeldesign.

Met zijn elegante uitstraling en zijn buitengewoon zitcomfort groeide de Eames Lounge Chair uit tot een icoon en een veelvuldig bekroonde klassieker in modern meubeldesign. Het is met deze Lounge Chair dat het echtpaar Eames wereldberoemd werd. Charles en Ray Eames behoren tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Met hun meubels, films, boeken en tentoonstellingen hebben Charles en Ray generaties van ontwerpers beïnvloed en ook vandaag nog drukken ze hun stempel op onze cultuur. Geen enkele andere designer staat dermate synoniem voor perfectie en tijdloosheid.

Ambachtelijke productie.

Vitra, die officieel de rechten bezit voor de productie van de ontwerpen van Charles en Ray Eames, vervaardigt de Eames Lounge Chair nog steeds volgens het procédé uit de jaren '50, met vrijwel dezelfde productietechnieken, hoogwaardige materialen en een ambachtelijke afwerking.

Afwerking & materialen.

De Vitra Eames Lounge Chair is bekleed met afneembare stofferingselementen van leder en de armleuningen zijn via rubber-metaalverbindingen verbonden met de zitting- en rugschaal. Hij is verkrijgbaar met diverse lederen bekledingen, houten schalen en onderstellen.

Wit gepigmenteerde walnoot.

Zowel de zit- als rugleuningen zijn afgewerkt in wit gepigmenteerd notenhout (walnoot) met een Europees duurzaamheidslabel. Het hout is bovendien voorzien van een beschermende laklaag. Om alle oppervlakken een uniform uitzicht te geven, wordt hout van slechts één boom gebruikt.

Bekleding en kleuren. 

Als bekleding van het zitvlak heb je keuze uit verschillende kleuren binnen de ledercollectie Premium.

Leder Premium.

Leder Premium is een relatief glad runderleder met een platte nerf en een lichte glans. Volledig gekleurd met lichte pigmenten. Het semi-anilineleder voelt zacht en soepel aan, als een lederen handschoen. 

  • Dikte1,1 - 1,3 mm
  • LichtechtheidType 5

Onderstel.

Je kan de Eames Lounge Chair makkelijk draaien op zijn kenmerkend vijfsteronderstel van gepolijst persgietalumiunium. 

Afmetingen.

Breedte 84 cm - hoogte 89 cm - diepte 92 cm
Zithoogte 38 cm

Kom langs in onze winkel in Ninove, test de Eames Lounge Chair zelf uit en blader even door de lederstalen.