Vitra Eames Lounge Chair

Amerikaanse kerselaar

De Vitra Eames Lounge Chair - in 1956 ontworpen door Charles en Ray Eames - zit buitengewoon comfortabel en is tot in het kleinste detail ambachtelijk afgewerkt met de beste materialen. De Lounge Chair is leverbaar in verschillende combinaties van lederen bekleding, onderstellen en houten zitschalen. Amerikaanse kerselaar is er één van. Combineer de Eames Lounge Chair naar eigen wens met een Ottoman voetbankje (afzonderlijk verkrijgbaar), geniet van het uitstekende comfort én kom helemaal tot rust.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 6.545,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

3 tot 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

De Engelse clubfauteuil anders bekeken.

Een lichtere, elegantere en meer eigentijdse uitvoering maken van de traditionele Engelse clubfauteuil. Dat was in 1956 het uitgangspunt van Charles Eames voor het ontwerp van de Lounge Chair, een proces dat jaren in beslag nam. Bedoeling was om met de beste materialen en puur vakmanschap een ruime stoel met optimaal zitcomfort te creëren. Met het ontwerp van de Lounge Chair luidden Charles en zijn echtgenote Ray Eames een nieuw tijdperk voor de clubfauteuil in. 

Icoon in modern meubeldesign.

Met zijn elegante uitstraling en zijn buitengewoon zitcomfort groeide de Eames Lounge Chair uit tot een icoon en een veelvuldig bekroonde klassieker in modern meubeldesign. Het is met deze Lounge Chair dat het echtpaar Eames wereldberoemd werd. Charles en Ray Eames behoren tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Met hun meubels, films, boeken en tentoonstellingen hebben Charles en Ray generaties van ontwerpers beïnvloed en ook vandaag nog drukken ze hun stempel op onze cultuur. Geen enkele andere designer staat dermate synoniem voor perfectie en tijdloosheid.

Ambachtelijke productie.

Vitra, die officieel de rechten bezit voor de productie van de ontwerpen van Charles en Ray Eames, vervaardigt de Eames Lounge Chair nog steeds volgens het procédé uit de jaren '50, met vrijwel dezelfde productietechnieken, hoogwaardige materialen en een ambachtelijke afwerking.

Afwerking & materialen.

De Vitra Eames Lounge Chair is bekleed met afneembare stofferingselementen van leder en de armleuningen zijn via rubber-metaalverbindingen verbonden met de zitting- en rugschaal. Hij is verkrijgbaar met diverse lederen bekledingen, houten schalen en onderstellen.

Amerikaanse kerselaar.

Zowel de zit- als rugleuningen zijn afgewerkt in kersenfineerhout met een Europees duurzaamheidslabel. Het hout is bovendien voorzien van een beschermende laklaag. Om alle oppervlakken een uniform uitzicht te geven, wordt hout van slechts één boom gebruikt.

Bekleding en kleuren. 

Als bekleding van het zitvlak heb je keuze uit verschillende kleuren binnen de ledercollecties Grand, Premium en Natural.

Leder Grand.

Leder Grand is een sterk en duurzaam runderleder met een natuurlijke, karakteristieke structuur (volnerfleder). Volledig gekleurd met lichte pigmenten (semi-anilineleder). Grand leder is dik en stevig en voelt warm aan.

  • Dikte1,5 - 1,7 mm
  • LichtechtheidType 5

Leder Premium.

Leder Premium is een relatief glad runderleder met een platte nerf en een lichte glans. Volledig gekleurd met lichte pigmenten. Het semi-anilineleder voelt zacht en soepel aan, als een lederen handschoen. 

  • Dikte1,1 - 1,3 mm
  • LichtechtheidType 5

Leder Natural.

Natuurleder is een zeer zacht en 100% aniline-runderleder dat zijn kenmerkende natuurlijke uitstraling ontleent aan zijn onbehandelde nerfstructuur. Natuurleder heeft open poriën, het ademt en voelt warm aan. Naarmate Natural-leder wordt gebruikt, krijgt het zijn levendige en typische patina.

  • Dikte1,3 - 1,5 mm
  • LichtechtheidType 3

Onderstel.

Je kan de Eames Lounge Chair makkelijk draaien op zijn kenmerkend vijfsteronderstel van persgietalumiunium. Dat onderstel is verkrijgbaar in een verchroomde hoogglans uitvoering, in gepolijst aluminium en gepolijst aluminium met zwarte poedercoating.

Afmetingen.

Breedte 84 cm - hoogte 89 cm - diepte 92 cm
Zithoogte 38 cm

Kom langs in onze winkel in Ninove, test de Eames Lounge Chair zelf uit en blader even door de lederstalen.

Vitra Eames Lounge Chair Amerikaanse kerselaar