Vitra Aluminium Chair EA 101

De Vitra Aluminium Chair is één van de grote meubeldesigns van de twintigste eeuw, ontworpen door Charles en Ray Eames. De stoel valt op door zijn unieke vormgeving die zich aanpast aan het lichaam en zo voor een extreem zitcomfort zorgt.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 1.840,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

Gemiddeld 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

Buitengewoon comfortabel.

De Aluminium Chair uit 1958 oogt ook vandaag nog zeer modern door zijn unieke combinatie van zitcomfort en design. Het vooruitstrevende van de stoel zit 'm in de zitting. Charles en Ray Eames stapten bewust af van het gebruik van de klassieke zitschaal. In de plaats daarvan namen ze stof en leer om tussen twee aluminium zijprofielen op te spannen. Het resultaat is een strakke en tegelijk ook elastische zitting die zich aan het lichaam aanpast.

EA 101.

De EA 101 stoel valt op door zijn halfhoge rugleuning en zitpositie op tafelhoogte. In dezelfde reeks kan je de Aluminium Chair ook krijgen met armleuningen (EA 103) en in een draaibare versie met armleuningen (EA 104). De Aluminium serie bestaat verder uit tal van lounge chairs, bureaustoelen en stoelen voor kantoren, vergader- en conferentieruimtes en openbare ruimtes.

Materialen.

De EA 101 Aluminium Chair is verkrijgbaar met een viersteronderstel in verchroomd of gepolijst aluminium. De zitting en rugleuning kunnen worden uitgevoerd in stof (Hopsak) met hoogfrequente ingelaste horizontale ribbels, in netweefsel (Netweave) en drie soorten leder.

30 jaar garantie.

Vitra produceert de stoelen uit de Aluminium serie al tientallen jaren in dezelfde topkwaliteit. De Zwitserse fabrikant is dan ook zeker van zijn stuk en geeft op de Aluminium Chair een garantie van wel 30 jaar.

Afmetingen.

Breedte 50 cm - diepte 52,2 cm - hoogte 84,5 cm
Zitbreedte 50 cm - zitdiepte 44 cm - zithoogte 42,5 cm