Apple Mac Pro

Mac Pro is in alle opzichten de max. Maximale prestaties, maximale uitbreidings­opties en maximale configuratie­mogelijkheden. Hiermee kunnen professionals de grenzen verleggen van wat er mogelijk is.

Functie bepaalt de vorm.

Het vermogen om alles te veranderen.

Elk aspect van Mac Pro is ontworpen met het oog op zijn prestaties. Vandaag en in de toekomst.

Maximale toegang.

Met een eenvoudige draaibeweging aan het hendel bovenaan kan je de aluminium behuizing rondom het roestvrij stalen frame verwijderen. Zo krijg je makkelijk toegang tot elk onderdeel.

Maximale prestaties.

Mac Pro is de snelste Mac allertijden en is ontworpen voor professionals die hoge eisen stellen aan de CPU. Producties renderen, honderden virtuele instrumenten spelen of op meerdere devices tegelijk een iOS-appsimulatie uitvoeren: daar draait hij zijn hand niet voor om.

Processor en geheugen

Tot 28 cores.
En ontelbaar veel mogelijkheden.

De drijvende kracht achter de nieuwe Mac Pro wordt gevormd door een nieuwe Intel Xeon-processor met tot wel 28 cores, het hoogste aantal ooit in een Mac. Verder staan grote L2- en gedeelde L3-caches en 64 PCI Express-lanes garant voor een enorme I/O-bandbreedte.

Niet te stoppen.
Non-stop.

Als je alles uit een processor wilt persen wat erin zit, moet die wel het nodige vermogen hebben. En dat heeft hij, 300 watt om precies te zijn. Een groot koel­lichaam regelt de systeem­temperatuur, zodat je non-stop kunt doorgaan. Heat pipes voeren de hete lucht rondom de chip af via aluminium koelplaten, terwijl drie ventilatoren voor de luchtcirculatie zorgen.

Vergeet alles wat je weet over geheugen.

Een multicore­processor heeft een flink geheugen nodig. Daarom beschikt de nieuwe Mac Pro over zes supersnelle ECC-geheugenkanalen en twaalf fysieke DIMM-sleuven die alles bij elkaar goed zijn voor maximaal 1,5 TB geheugen. Je kan dus in een snel tempo doorwerken als je met grote projecten bezig bent, enorme datasets moet analyseren of meerdere pro-apps tegelijk gebruikt.

Vlot toegankelijk.

In tegenstelling tot het lastig te bereiken geheugen in de meeste towers is het dubbelzijdige moederbord van Mac Pro aan twee kanten toegankelijk.


Tot 2933-MHz DDR4 ECC-geheugen

Tot 140 GB/s geheugen­bandbreedte

Geheugensysteem met 6 kanalen

Acht PCI Express-uitbreidings­sleuven.

Mac Pro is gemaakt voor professionals die hun systeem met een hoge bandbreedte willen configureren. Met vier sleuven van dubbele breedte, drie sleuven van gewone breedte en één sleuf van halve lengte waar de Apple I/O-kaart al in zit, heeft de nieuwe Mac Pro twee keer zoveel sleuven als zijn voorganger.

Graphics

Extreme prestaties ingebouwd.

Een snelle graphics-architectuur is onontbeerlijk voor het maken van 3D-filmanimaties, het samenstellen van 8K-scènes en het bouwen van complexe game­omgevingen. Daarom bedacht Apple de Mac Pro Expansion Module (MPX).


Een tweede connector. De eerste in de industrie.

De MPX Module begon als een gewone PCI Express-connector (met een standaard vermogen tot 75 watt). Apple voegde er extra PCIe-lanes aan toe om Thunderbolt te integreren en meer capaciteit te creëren. Met een maximum­vermogen van 500 watt heeft de MPX Module een capaciteit die net zo groot is als bij de hele Mac Pro van de vorige generatie.

Radeon Pro Vega II Duo.

Power. En power.

De MPX Module met Radeon Pro Vega II is met een rekenkracht van maximaal 14 teraflops, 32 GB geheugen en een geheugenbandbreedte van 1 TB/s een echte krachtpatser. Apple combineerde twee Radeon Pro Vega II-GPU’s tot de Vega II Duo om nog meer vermogen te creëren. Met twee keer zoveel grafische prestaties, geheugen­bandbreedte en geheugen is dit de krachtigste videokaart ter wereld. De twee GPU’s zijn via de Infinity Fabric Link met elkaar verbonden, voor vijf keer snellere gegevensoverdracht.

De krachtigste videokaart ter wereld. Maal twee.

Om het vermogen nog verder op te schroeven, is het mogelijk om de nieuwe Mac Pro uit te rusten met twee Radeon Pro Vega II Duo MPX Modules. Deze vier GPU’s bieden samen in totaal 56 teraflops en 128 GB geheugen met een hoge bandbreedte. Dat is een enorme hoeveelheid ingebouwde prestaties waarmee je alles aankan: van GPU-rendering tot machine learning en deeltjessimulaties.

Koel. Kalm. Krachtig.

De meeste GPU’s worden niet als onderdeel van het totale systeem ontworpen, en hebben daarom een eigen koelsysteem nodig. De MPX Module is als integraal onderdeel van Mac Pro ontworpen. De vorm biedt ruimte voor een groter koel­lichaam dat samen met de interne luchtstromen van de machine alle warmte stilletjes afvoert. Zonder lawaaierige aparte ventilator blijft het warmte- en geluidsniveau opmerkelijk laag.

Nieuw: Afterburner.

Blaas moeiteloos door 8K-video.

Afterburner is speciaal gemaakt om de workflows van film- en video­professionals te transformeren. Dankzij Afterburner ga je van de camera rechtstreeks over naar de tijdlijn. Je werkt native met 4K- en zelfs 8K-bestanden. Tijdrovende transcoding, opslagoverhead, outputfouten en proxy workflows zijn voorgoed verleden tijd.

Ruim baan voor je creativiteit.

Afterburner is een hardware­versnellings­kaart met een FPGA of programmeerbare ASIC. Met meer dan een miljoen logische cellen kunnen tot 6,3 miljard pixels per seconde worden verwerkt en kunnen tot drie streams 8K-ProRes RAW of twaalf streams 4K-ProRes RAW worden afgehandeld. Dit betekent dat je cores meer ruimte overhouden voor nog meer creatieve effecten en bewerkingen.


Tot 3 streams 8K-ProRes RAW-video bij 30 bps

Tot 12 streams 4K-ProRes RAW-video bij 30 bps

Tot 16 streams 4K-ProRes 422-video bij 30 bps

Beveiliging en opslag

Beveiliging van een ongekend niveau.

Mac Pro is de best beveiligde tower die Apple ooit heeft gebouwd. Een Secure Enclave-coprocessor vormt de basis voor versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Je hoeft je dus minder druk te maken over de bescherming van je werk, code en intellectuele eigendom. Zo kun jij je meer richten op je beste denkwerk.

Apple T2 Security-chip.

Alle gegevens op Mac Pro worden afgeschermd door de Apple T2 Security-chip. De systeem­processors staan bij elkaar op deze ene chip. De chip zorgt ervoor dat er niet geknoeid kan worden met de diepste softwarelagen en dat bij het opstarten alleen de besturings­systeem­software wordt geladen die Apple als betrouwbaar heeft bestempeld.

Tot 4TB opslag.

Om de snelste prestaties te kunnen bieden, is Mac Pro gebouwd op een volledige flashopslag­architectuur. Het instapmodel begint met een SSD van 256 GB, met uitbreidings­mogelijkheden naar een SSD van 1 TB, 2 TB of 4 TB. Deze worden allemaal versleuteld door de T2-chip.

Razendsnelle aansluitingen

Alle poorten gaan voor je open.

Mac Pro heeft bijzonder snelle in- en uitgangen, en er zijn er meer dan voldoende van. Om te beginnen heb je vier Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten en twee 10-Gb Ethernet-poorten. Daarnaast biedt elke MPX Module weer meer capaciteit. Je kunt wel twaalf 4K-displays of zes Apple Pro Display XDR’s aansluiten en je werk in meer dan 120 miljoen pixels bewonderen. Uitbreiden is voortaan makkelijker dan ooit.


Uitbreiden aan de achterkant. Met maximaal twaalf Thunderbolt 3-poorten heeft Mac Pro niet alleen meer ruimte voor meer poorten dan ooit op een Mac, maar kun je deze ook netjes integreren wanneer je een nieuwe module toevoegt.

Bovenbehuizing. Bovenop zitten twee handige poorten om snel en eenvoudig compatibele Thunderbolt 3-devices aan te sluiten.

Pro Display XDR

De perfecte partner voor Mac Pro.

Het eerste 32-inch Retina 6K-display ooit. Helderheid tot 1600 nits. Een formidabele contrast­verhouding van 1.000.000:1 en een superbrede kijkhoek. Meer dan een miljard kleuren met een uitzonderlijke nauwkeurigheid. En een dynamisch bereik dat professionals ongekende mogelijk­heden biedt. Pro Display XDR van Apple is het beste profes­sionele display ter wereld.

Meer info. Klik hier voor meer info over het Apple Pro Display XDR.

Ruil je oude computer in voor korting op een nieuwe Mac.

Goed voor jou én het milieu want Apple recycleert je oude computer. En de waarde ervan krijg jij als korting bij aankoop van een nieuwe Mac. Bezoek onze inruilpagina voor meer informatie.

Waarom Pure Lifestyle?

Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller uit Ninove. Met een jarenlange ervaring en een doorgedreven productkennis, gratis workshops en een eigen hersteldienst is Pure Lifestyle de perfecte partner voor iedereen die maximaal wil genieten van zijn Apple product. We helpen je ook graag én gratis bij de installatie en het overzetten van je gegevens in onze winkel in Ninove. En mocht het ooit fout lopen, dan zal je nooit zonder Mac vallen. Want als je Mac van bij ons komt, kan je tijdens een herstelling altijd gratis een vervangtoestel gebruiken.

Apple Mac Pro