Fritz Hansen Egg Chair

Deze prachtige Egg Chair van Fritz Hansen herken je onmiddellijk aan zijn zachte en organische vormen. Waar je hem ook plaatst in huis, je komt er onmiddellijk mee tot rust.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 7.299,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Levertermijn,

Gemiddeld 6 weken

Overzicht

Eigenschappen

By Arne Jacobsen.

De Egg Chair werd door Arne Jacobsen in 1958 op de Formes Scandinaves Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan het grote publiek gepresenteerd. Maar men moest in eerste instantie naar het SAS Royal Hotel in Kopenhagen komen om de schitterende loungestoel te bewonderen, want daarvoor had Arne Jacobsen de Egg Chair ontworpen. De vernieuwende zitting kreeg een plekje in de lobby, naast de Swan Fauteuil van Fritz Hansen. Niet alleen deze stoelen waren door Arne Jacobsen ontworpen, maar ook het ontwerp van het gehele hotel kwam van zijn hand. Dit project bood hem de mogelijkheid zijn visie op de perfecte combinatie van design en architectuur in de praktijk te brengen.

De zachte en organische vormen van de Egg Chair Fauteuil vormden een prachtig contrast met de strakke horizontale en verticale lijnen van het gebouw, waardoor de lounge chair meteen in het oog viel. Door de hoge en enigszins besloten kuip biedt de fauteuil bovendien veel privacy, waardoor u zelfs in een drukke ruimte zoals een hotellobby even helemaal kunt ontspannen.

Afwerking.

De Egg Chair heeft een draaibaar onderstel dat is gemaakt van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme. Egg kan gekanteld worden tot een diepte van 95 centimeter. Er is een ruime keuze aan stof- en ledersoorten.

Afmetingen.

Diepte 79 cm - lengte 95 cm - hoogte 107 cm - breedte 86 cm
Armhoogte 58 cm - zithoogte 37 cm

Fritz Hansen Egg Chair