Apple AirTag

Met AirTag hoef je nooit meer lang naar je spullen te zoeken. Maak er eentje vast aan je sleutels en stop een andere in je tas. Ze verschijnen automatisch op de kaart in de ‘Zoek mijn’‑app, waar je ook kunt zien waar je Apple devices zijn, en waar je familie en vrienden zich bevinden.

Pingen. Hebbes.

Vergeten waar je je portemonnee hebt gelaten? Geen probleem als er een AirTag aan vast zit. Je kunt een geluid afspelen op de ingebouwde speaker. Ga naar de nieuwe tab Items in de ‘Zoek mijn’-app of zeg “Hé, Siri. Zoek mijn portemonnee”. Ligt hij ergens in de buurt, bijvoorbeeld onder de zetel of in de kamer naast je, dan hoef je alleen maar op het geluid af te gaan.

Koud. Lauw. Warm. Heet.

Als je AirTag dichtbij is, kan je iPhone je er direct naartoe brengen met ‘Nauwkeurig zoeken’. Dankzij de ingebouwde Ultra Wideband-technologie zie je precies welke richting je uit moet en hoe ver.

‘Nauwkeurig zoeken’ is compatibel met iPhone vanaf iPhone 11 en recenter.

Honderden miljoenen vrienden helpen je zoeken.

Heb je iets op een heel andere plek laten liggen, bijvoorbeeld op het strand of in het fitnesscentrum, dan kun je je AirTag opsporen met behulp van het ‘Zoek mijn’-netwerk, dat bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Je privacy is hierbij op alle fronten beschermd.

Hoe werkt het?

Je AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het ‘Zoek mijn’-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de ‘Zoek mijn’-app waar dat is.

Uiterst precies.

Op de kaart in de ‘Zoek mijn’-app zie je waar de AirTag zich bevindt. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen. Het werkt heel efficiënt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je batterijduur of dataverbruik.

Verloren-modus maakt dingen vinden nog makkelijker.

Net als bij je andere Apple devices kun je de Verloren-modus inschakelen voor AirTag. Je krijgt dan automatisch een melding zodra de AirTag wordt gedetecteerd door een device in het netwerk. Je kunt ook instellen dat mensen je contact­gegevens ontvangen zodra ze je AirTag aantikken met een smartphone die geschikt is voor NFC. Dat is dezelfde technologie die wordt gebruikt om te betalen met je telefoon.

Privacy is standaard.

Jij bent de enige die kunt zien waar je AirTag is. Je locatie­gegevens en geschiedenis worden nooit bewaard op de AirTag zelf. Devices die de locatie van je AirTag doorgeven, blijven ook anoniem. En de locatie­gegevens zijn van begin tot eind versleuteld. Dus zelfs Apple is niet op de hoogte van de locatie van je AirTag of de identiteit van de devices die helpen met zoeken.

AirTag is ontworpen om ongewenst volgen te ontmoedigen.

Als de AirTag van iemand anders tussen jouw spullen terechtkomt, ziet je iPhone dat jij hem meeneemt en krijg je daar een melding van. Als je de AirTag na een tijdje nog niet hebt gevonden, laat hij een geluid horen. Ben je toevallig bij een vriend die ook een AirTag heeft, of zit je in de trein tussen andere mensen met een AirTag? Geen zorgen. Je krijgt de meldingen alleen te zien als de eigenaar niet meer bij zijn of haar AirTag in de buurt is..

Heerlijk eenvoudig.

Eén tikje volstaat om je AirTag aan je iPhone of iPad te koppelen. Geef je AirTag een naam, bevestig hem aan het gewenste voorwerp en klaar. Wil je ook AirTag-meldingen op je Apple Watch? Geen probleem.

Lang leve de batterij.

AirTag doet tot een jaar met een standaardbatterij die je eenvoudig kunt vervangen. Je iPhone geeft aan wanneer het tijd is voor een nieuwe batterij.

Waterbestendig.

Spetterdespatter.

Zit er een AirTag aan je sleutels en laat je ze (oeps) in een plas vallen? Of mors je er per ongeluk op? Geen probleem, want je AirTag is waterbestendig.

Bolia Donut draagbare lamp