Apple Pro Display XDR

Het eerste 32-inch Retina 6K-display ooit. Helderheid tot 1600 nits. Een formidabele contrast­verhouding van 1.000.000:1 en een superbrede kijkhoek. Meer dan een miljard kleuren met een uitzonderlijke nauwkeurigheid. En een dynamisch bereik dat professionals ongekende mogelijk­heden biedt. Nieuw: Pro Display XDR van Apple, het beste profes­sionele display ter wereld.

XDR

Extreem dynamisch bereik.

De grootste uitdaging bij displays is het nabootsen van het contrast dat je ogen zien tussen licht en donker. In dit kader kwam High Dynamic Range (HDR) tot stand. Dankzij zijn revolutionaire technologie voor achtergrond­verlichting tilt Pro Display XDR helderheid, contrast en kleuren naar een hoger plan. Dit gaat veel verder dan HDR. Dit is Extreme Dynamic Range (XDR).

Opeens werd alles helder.

Een gemiddeld display heeft een constante helderheid van zo’n 350 nits. Bij sommige profes­sionele displays ligt dit wat hoger, maar die kunnen dat niveau maar kort vasthouden. Pro Display XDR produceert maar liefst 1000 nits aan onbeperkte en constante helderheid, met een piek van 1600 nits, en is daarmee de top in de sector. Daardoor geniet je van extreme en langdurige helderheid, zonder ooit je scherm te hoeven dimmen. In combinatie met efficiënte achter­grond­verlichting levert dit een uitstekend contrast op tussen het lichtste licht en het zwartste zwart. Met als resultaat een buitengewone contrast­verhouding van 1.000.000:1 en schitterende levensechte XDR-beelden.


Onbeperkte, constante helderheid van 1000 nits

Een piek in helderheid van 1600 nits

Een contrast­verhouding van 1.000.000:1

Laat je ware kleuren zien.

Met Pro Display XDR zie je pas echt hoe je werk eruitziet. De brede kleur­weer­gave (P3) zorgt voor een kleurenpalet waarmee je de spetterendste beelden maakt. Dankzij de 10-bits kleuren produceert Pro Display XDR meer dan een miljard kleuren met een extreme nauw­keurigheid. En dankzij de ultramoderne kalibratie en een slim algoritme kun je genieten van kleuren van de beste kwaliteit.


10-bits kleurdiepte

P3 brede kleur­weer­gave

Led in een heel nieuw licht.

Voor levensechte beelden heb je extreem lichte vlakken direct naast extreem donkere vlakken nodig. Zonder nauw­keurige achter­grond­verlichting kan dit ertoe leiden dat het licht doorstraalt naar het donkere vlak. Dit wordt ook wel ‘blooming’ genoemd. Met behulp van geavanceerde ledtechnologie, lichtrichting en slimme beeld­verwerking is Pro Display XDR in staat om dit effect flink te beperken.

Innovatie in iedere laag.

Elk onderdeel van het lichtbeeld­systeem in Pro Display XDR is essentieel om uiteindelijk tot de kwaliteit te komen die je op het scherm ziet. Elk volgend element borduurt voort op het vorige, met als eindproduct een display met ongekende helderheid en contrast.

Een team van 576 blauwe leds.

De meeste lcd-beeldschermen zijn voorzien van een rand van witte leds. Maar het systeem van de 2D-achter­grond­verlichting in Pro Display XDR is uniek. Het maakt gebruik van een superheldere matrix van 576 blauwe leds, waarmee het licht veel beter te regelen is dan met witte leds. Elke led heeft twaalf regelaars, waarmee het mogelijk is om bepaalde delen van het scherm extreem licht te maken, en andere delen extreem donker. Het resultaat is tevens de basis van XDR: een ongekend diep contrast.

Het licht wordt gemengd en gericht.

Om het licht nog beter te kunnen regelen, is elke led behandeld met een reflectieve laag, een speciale lens en een geometrisch geoptimaliseerde reflector, die allemaal uniek zijn voor Pro Display XDR. Met behulp van een baanbrekend ontwerp wordt licht tussen twee lagen gereflecteerd, gemengd en gericht. Zo wordt het effect van blooming zoveel mogelijk beperkt en krijg je een gelijkmatige belichting.

Kleur wordt getransformeerd.

Blauw licht omzetten naar wit licht is een lastig proces waarbij kleuren heel precies geconverteerd moeten worden. Omdat het zo lastig is, gebruiken de meeste beeldscherm­fabrikanten witte leds. Pro Display XDR kan deze kleuren omzetten dankzij een geavanceerde kleuren­transformatieplaat, die bestaat uit honderden lagen die het lichtspectrum doorlaten en aanpassen.

Helderheid tot het uiterste gebracht.

Pro Display XDR brengt uitzonderlijke beeldkwaliteit nog verder. En dat mag je best letterlijk nemen. Om ervoor te zorgen dat de leds aan de randen van het display goed mengen met die ernaast, wordt het licht aan de randen versterkt door een matrix van microlenzen. Dit zorgt ervoor dat de kleur en helderheid over het hele scherm gelijk zijn. En jij je werk nog nauwkeuriger te zien krijgt.

Dankzij één chip.

De enorm krachtige chip voor timingcontrole (TCON) maakt gebruik van een algoritme voor het analyseren en reproduceren van beelden. Het stuurt leds 10 keer sneller aan dan de refresh-rate van de lcd zelf, wat leidt tot minder vertraging en blooming. Het algoritme kent verschillende refresh-rates, waardoor het beeld buitengewoon soepel loopt. Omdat de TCON zowel de led-matrix als de lcd-pixels aanstuurt, worden licht en kleur precies gericht.

Superbrede kijkhoek.

Als je met meerdere mensen op één scherm samenwerkt, is het belangrijk dat iedereen hetzelfde ziet. Hoewel de meeste profes­sionele desktopschermen beweren een brede kijkhoek te hebben, zie je in de praktijk alleen de juiste kleuren en beeld­kwaliteit als je recht voor het scherm zit. Pro Display XDR beschikt over een ongeëvenaarde polarisatietechnologie die je een extreem brede kijkhoek geeft, met overal uitzonderlijk goede kleur en contrast.


Tot 25x beter contrast vanaf de zijkant dan een gewone lcd.

Glas met nanotextuur.

Minder reflectie.
En zelfs nog minder reflectie.

Elk Pro Display XDR-scherm is ontworpen voor zo min mogelijk reflectie. En voor omgevingen met nog lastiger licht is er een innovatieve matte optie met glas met nanotextuur. Op de meeste matte displays is een coating aangebracht waarmee het licht wordt verstrooid. Maar zulke coatings zorgen ook voor een verminderd contrast en leggen een glinsterende waas over het scherm. De nanotextuur op Pro Display XDR is op nanoniveau in het glas gekerfd, waardoor de beeld­kwaliteit behouden blijft en het licht toch verstrooid kan worden. Met de minimaalste reflectie als resultaat.

Volgt je workflow.

Professionals stellen hoge eisen aan hun display. Maar niet iedereen heeft dezelfde behoeften. Resolutie, referentiemodi en betrouwbare kalibratie: Pro Display XDR heeft alles wat je workflow nodig heeft en tilt je productie naar een hoger niveau. Het is niet alleen gemaakt voor profes­sionele workflows, het geeft ze een heel nieuwe dimensie.

Retina 6K

Verruim je blik.

Een hogere resolutie gaat verder dan een betere beeld­kwaliteit. Met het Retina 6K-display van Pro Display XDR heb je bijna 40 procent meer schermruimte dan met een 5K-display. Waar de meeste displays maar ongeveer 150 pixels per inch (ppi) bereiken, heeft dit Apple Retina-display 218 ppi. Daarmee geniet je van haarscherpe en gedetailleerde beelden. Het enorme scherm is als een schilderdoek, waarop je gemakkelijk 4K-content, je tools en nog veel meer kwijt kunt.


Retina 6K-display met 218 ppi

Veel creatieven.
Eén visie.

Professionele videoworkflows kennen allerlei unieke configuraties. Wat daar tot voor kort nog aan ontbrak, was de mogelijkheid om in de verschillende productiestadia hetzelfde beeld te zien. Met Pro Display XDR geniet je nu gedurende het hele proces van dezelfde revolutionaire beeld­kwaliteit.

Op locatie.

Direct vanaf de allereerste shoot geeft Pro Display XDR je content ongelofelijk nauw­keurig weer.

Postproductie.

Beelden worden op elk punt van je workflow consistent weergegeven. Zo zit iedereen altijd op één lijn.

Referentiemodi.

Je kunt Pro Display XDR eenvoudig aanpassen aan de vereisten voor HDR, HD, SD-video, digitale film en bredere toepassingen als fotografie, web­ontwikkeling, design en print. Je kiest gewoon een modus en het display bepaalt vanzelf de juiste instellingen voor kleurruimte, witpunt, gamma en helderheid. Daarnaast kun je ook zelf referentie­modi maken.

True Tone, een zegen voor je ogen. En je werk.

Je omgevings­licht kan van invloed zijn op de manier waarop je kleuren op een scherm ziet. Daarom gebruikt True Tone op Pro Display XDR een baanbrekend ontwerp met twee licht­sensoren: één aan de voorkant en één aan de achterkant. Zo is het display beter in staat om het omgevings­licht te beoordelen en kan het de kleur en intensiteit daar beter op aanpassen. Zo heb jij onder alle omstandigheden een juist beeld.

Professioneel gekalibreerd.

Pro Display XDR is ontworpen om de standaarden van creatieven te overtreffen. Elk display doorloopt Apple's ultramoderne kleur­kalibratie. Daarnaast worden alle 576 leds stuk voor stuk geconfigureerd en krijgen ze een uniek lichtprofiel. Vervolgens gebruikt een algoritme deze informatie om de lichtintensiteit voor elke led te bepalen, zodat ze samen het best mogelijke beeld produceren.

Een prachtig beeld vertelt nog niet het hele verhaal.

Hoe je er ook naar kijkt, Pro Display XDR is een lust voor het oog. Het scherm loopt door tot aan de rand, die slechts 9 mm breed is. Je werk staat dus altijd centraal. De aluminium behuizing is amper 2,5 cm dik en is voorzien van een innovatief, gewichts­besparend gatenpatroon dat zorgt voor een goede luchtstroom.

Meer lucht dan metaal.

Het gatenpatroon dat in het aluminium is gestanst, biedt allerlei voordelen. Het verdubbelt het oppervlak dat in contact staat met de lucht, wat zorgt voor een betere lucht­stroom en afvoer van hitte. Op die manier wordt Pro Display XDR geruisloos en snel gekoeld en kan het display zijn extreme helderheid eindeloos behouden. In het patroon zijn in- en uitlaten verwerkt die koele lucht binnenlaten en warme lucht van het systeem wegleiden. Zo wordt er nog minder warme lucht opnieuw aangetrokken.

Til je werk naar een hoger niveau.
En kantel het.

Elk aspect van Pro Display XDR is ontworpen voor professionals. De Pro Stand is daarop geen uitzondering. Hoogte, kanteling, draaiing - niets is onmogelijk. Hij zorgt voor voldoende stabiliteit, zonder veel plek in te nemen. En omdat je je scherm zowel in liggende als staande weergave kunt draaien, is hij ideaal voor elk soort werk.

Kies je eigen invalshoek.

Met de Pro Stand voelt elke aanpassing aan je scherm vloeiend aan. Dankzij de precieze kanteling en 120 mm aan hoogteverstelling past Pro Display XDR zich aan alle omstandigheden aan. Zelfs als je de hoogte verandert, blijft de hoek van het display gelijk. Met de Pro Stand heb je een display dat gewichtloos aanvoelt, zich moeiteloos verplaatst en altijd probleemloos op z’n plek blijft.

Draai of keer het zoals je wilt.

De Pro Stand geeft je de vrijheid om te wisselen tussen staande en liggende weergave, wanneer je maar wilt. Je hoeft alleen de schuifknop te ontgrendelen en het display te draaien. Zo zie je meer van je werk zonder eindeloos te hoeven scrollen. Of je nu een ontwikkelaar, fotograaf of componist bent.

Losmaken. Verplaatsen. Vastmaken.

Als je je vrij tussen de set en de studio kunt bewegen, geeft je dat enorm veel mogelijkheden. De magnetische connector op de Pro Stand is gemakkelijk los en vast te maken van de bijbehorende magneet op de achterkant van Pro Display XDR. De magneten sturen de koppeling, waarna automatisch geactiveerde klemmen de standaard en het display veilig aan elkaar bevestigen. Om het display weer los te maken, ontgrendel je gewoon de schuifknop.

VESA-montageadapter verkrijgbaar.

Professionals hebben vaak unieke montage­systemen voor hun displays. Je bevestigt de VESA-montageadapter in een paar seconden aan het display, monteren is dus een fluitje van een cent.

Samen sterk.

Koppel Pro Display XDR met Mac Pro en creëer het ultieme professionele werk­station. Of sluit het aan op iedere andere Mac met Thunderbolt 3.

Ontdek de nieuwe Mac Pro. Klik hier voor meer info.

Apple Pro Display XDR