Veertig recepten met eenvoudige bereidingen, cocktails, frisse salades, koude soepen en overheerlijke desserts. Hoe maak je ijs, granité en sorbet? Wat is 'fris' in het bord? Is sla echt zo gezond en wat doet het met ons lichaam? De oorlog om de frisse adem. Kook ze! Fris is een eigenzinnig kookboek met magazine allures.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Kook ze! Fris

€ 24,50

€ 14,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • In dit frisse nummer uit de Kook Ze!-reeks leer je de oppeppers kennen in de gerechten van de gastronomische keuken die ons vandaag een lichter verteerbare maaltijd bezorgen.
  • Voor dit nummer met 176 pagina's selecteerde de redactie cocktails, koude soepen, fris smakende gerechten en overheerlijke frisse desserts.
  • Naast de receptenpagina’s serveert Fris maar liefst 66 magazinepagina’s voor een bredere kijk op de culinaire wereld, stuk voor stuk geschreven door frisse meiden en coole heren.
  • Gefotografeerd door culinair topfotograaf Tony Le Duc.
  • Veerle de Poote toont hoe je vanille-ijs, sorbet, granité en parfait moet maken, zodat deze bereidingen nooit meer kunnen mislukken.
  • Marleen Finoulst helpt ons wegwijs in ons lichaam.
  • Agnes Goyvaerts zorgt voor de fraîcheur in de column van dit frisse nummer.
  • Margot Vanderstraeten schreef het kortverhaal ‘Steak tartare’, om samen met een cocktail, de zon en het zwembad naast je, onderuit te zakken.
  • De Chinese artieste Ju Duoqi brengt op een verrassende manier kunst in het alledaagse leven.
  • Kritische geest en foodauteur Willem Asaert onderzoekt culinaire frisheid.
  • Jan Scheidtweiler schrijft over eten en geld in De Tijd en doet voor Kook Ze! Fris de frisse ademtest.
  • Niet alleen eten, maar ook kennis dient smakelijk geserveerd te worden: culinair journalist Onno Kleyn lekkerbekt voor de Volkskrant en bekijkt in Fris of voorverpakte salades nu werkelijk minder gezond zijn dan de sla uit eigen moestuin.
  • Jimmy Kets gaat in de portrettengalerij op zoek naar frisse temperaturen en Marc Declercq vertelt ons alles over de eeuwenoude frismakers zoals gremolata, lassi en ponzu.

Afmetingen

Breedte 16,5 cm - hoogte 21,5 cm