De ‘Ronde’ Hanglamp van Gubi is geïnspireerd op de klokvormige pendellampen uit de jaren ‘70. Een vintage benadering met een originele twist. Want terwijl de meeste lampen hun licht alleen naar beneden laten schijnen, zorgt het ontwerp van Gubi ook voor een subtiele lichtinval naar het plafond toe.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Ronde hanglamp antracietgrijs small (toonzaalmodel)

€ 229,00

€ 139,00

Overzicht

Eigenschappen

Verrassend kantje.

Een uniek detail aan de 'Ronde' lamp van Gubi is de opening aan de bovenkant, met een overhangende kraag, die doet denken aan een pot of een vaas. Via deze opening verspreidt de lamp het licht niet alleen naar beneden maar via het snoer ook richting het plafond. Het resultaat is een gezellige en subtiele lichtinval.

Authentieke uitstraling.

De handgemaakte aluminium kap met matte toplaag geeft de 'Ronde' lamp zijn authentieke uitstraling, alsof ze is gemaakt uit keramiek. De lamp noemt overigens ook écht 'Ronde' lamp. Het is geen vertaling en het heeft ook niets te maken met een gebrek aan een betere naam. 'Rond' betekent in zowat elke taal hetzelfde.

Een sterk verhaal.

Maar de naam verwijst ook naar de manier waarop de lamp wordt gemaakt. Gubi forceert het aluminium namelijk in de gewenste vorm. Dat wordt gedaan op een draaibank waarbij het metaal via een mal in zijn gewenste vorm wordt gedrukt. En ook dat lijkt verdacht veel op de manier waarop keramiek wordt gebakken. En daarmee is de cirkel rond. Letterlijk én figuurlijk. De 'Ronde' lamp is niet alleen een mooie verschijning, het is ook een lamp met een sterk verhaal.

Verdere kenmerken:

  • In 2013 ontworpen door Oliver Schick.
  • Wit gelakte binnenkant met zwart gestoffeerd snoer (lengte van 5 meter)
  • Lichtbron: 1 x E14 Max. 70W Halogeen (niet inbegrepen).
  • Leveringstermijn: 2 tot 4 weken indien niet voorradig bij Pure Lifestyle.

Afmetingen

diameter 20 cm - hoogte 24 cm

Gubi Ronde hanglamp antracietgrijs small