De Contour snij- en serveerplank uit de Surface collectie van Serax is ontworpen door sterrenchef Sergio Herman. Door zijn materiaalkeuze blijven messen scherp en heeft Contour ook unieke antibacteriële eigenschappen. Dat maakt de plank niet alleen heel praktisch in de keuken, maar ook ideaal voor het serveren van gerechten.

Canadees esdoornhout

De keuze voor kwaliteitsvol Canadees esdoornhout voor de Surface Collectie was niet meer dan logisch. De natuurlijke hardheid van het hout zorgt ervoor dat de messen scherp blijven, de unieke antibacteriële en zelfherstellende eigenschappen voorkomen besmetting en het hout is ook nog eens vaatwasbestendig. Bovendien wordt het hout mooier naarmate het ouder wordt.

Grenzen verleggen

Surface speelt in op de jarenlange wens van Sergio Herman om te creëren en te verrassen. Het gaat over wat écht is en authentiek. Voor de Nederlandse sterrenchef lag het antwoord in de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot de grillige duinen en zelfs een getekende en verouderende huid: elk oppervlak is het symbool van diepte. En elk oppervlak vertelt een verhaal.

Liefde en passie voor food en design

Met Surface onderstrepen Serax en Sergio Herman hun gezamenlijke liefde en passie voor food en design. “We geloven beiden in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee stelt immers niets voor wanneer het niet wordt uitgevoerd”, aldus Sergio Herman. “Als chef-kok moet je steeds je grenzen verleggen en dat wenste ik ook te doen bij dit project. De totaalpresentatie is belangrijk. En niet alleen op restaurant. Want ook als je thuis kookt – zelfs iets eenvoudigs – dan smaakt dat zoveel lekkerder als je het mooi presenteert. Een simpel gerecht in een mooie schaal of een fraai bord, daar beleef je gegarandeerd plezier aan.”

Onstuitbare drang naar evolutie

Zijn liefde voor de kookkunst erfde Sergio Herman (1970) van zijn vader, met wie hij enkele jaren zij aan zij werkte in restaurant ‘Oud Sluis’, tot hij het volledig overnam in 1990. Daar bracht Sergio de kwaliteitsvolle producten uit de Zeeuwse polders en wateren tot leven en legde hij de basis voor wat later zou uitgroeien tot een ongeëvenaarde wow-keuken die hem uiteindelijk 3 Michelinsterren zou opleveren. In 2013 trok de sterrenchef in 2013 de deuren van restaurant ‘Oud Sluis’ voorgoed achter zich dicht.

 

Voeding is zijn religie

In 2010 opende Sergio 'Pure C Bar & Restaurant' in Cadzand-Bad en in 2014 volgde ‘The Jane’, een innovatief en modern restaurant in een voormalige kapel van een militair ziekenhuis in Antwerpen. Met dit project bewees Sergio voor eens en altijd dat voeding echt zijn religie is.

Contour snij- en serveerplank Sergio Herman (Surface for Serax)