Baobab Collection

Pearls citrine

Met hun verleidelijke geur en pure, mysterieuze vormgeving toveren de Pearls kaarsen van Baobab Collection elke kamer om in een plaats waar het heerlijk vertoeven is! Met de Citrine Pearls haal je de verfrissende geur van tuberoos en geranium in huis.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 79,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

A thing of beauty.

Eeuwenlang al worden parels beschouwd als zeldzame en dus ook kostbare edelstenen, pure objecten van schoonheid. Sindsdien is het woord parel een metafoor voor iets wat zeer zeldzaam, fijn en bewonderenswaardig is. Hoewel parels ook commercieel gekweekt worden, ontstaan de meest waardevolle parels spontaan in het wild, in de dichte nabijheid van schelpdieren zoals oesters. Die zogenaamde echte parels worden bovendien steeds zeldzamer. De meeste parels zijn wit en soms hebben ze een roze, gele, groene, of blauwe tint. De meest zeldzame is de zwarte parel. De Pearls geurkaarsen van Baobab Collection zijn geïnspireerd op deze prachtige natuurlijke kleuren.

Tuberoos en geranium.

De Baobab Citrine Pearls geurkaars verspreidt een pure, verfrissende en heerlijke geur van tuberoos en geranium. De witte kaars zit in een transparant glas met speelse accenten. Ze is verpakt in een stijlvolle zwarte doos, die elke ruimte meteen vult zodra je ze opent.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen.

Max 10: Hoogte 10 cm - 60 branduren
Max 16: Hoogte 16 cm - 150 branduren

Baobab Geurkaarsen Pearls citrine