Apple Pencil

Apple Pencil haalt het uiterste uit je iPad en iPad Pro. Daarmee zijn je creatieve mogelijkheden eindeloos. Apple Pencil is kantel- en drukgevoelig, dus je kunt eindeloos variëren in lijndikte. Maar ook subtiele schaduwen en allerlei andere effecten toevoegen. Net zoals bij een gewoon potlood, maar dan tot op de pixel nauwkeurig.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Apple Pencil
€ 119,00

Overzicht

Eigenschappen

Helemaal vertrouwd, totaal vernieuwend.

Ook als je Apple Pencil nog nooit hebt gezien, weet je meteen hoe hij werkt. Hij doet namelijk precies wat je verwacht. En nog veel meer. Of je hem nu gebruikt voor een schets, aquarel of bouwtekening, met Apple Pencil heb je alles wat je nodig hebt. Jij hebt hem vast. Dus neem je vrijheid.

Reageert vliegensvlug. 

De ongekende reactiesnelheid van Apple Pencil maakt het verschil met andere creatieve tools. Apple wist de minieme vertraging tussen het moment dat je begint met tekenen en het moment dat er iets op het scherm verschijnt, terug te brengen tot nagenoeg nul. Je iPad weet of je Apple Pencil gebruikt of je vinger. Zodra je iPad je Apple Pencil detecteert, scant het subsysteem het signaal maar liefst 240 keer per seconde. Twee keer zoveel als met je vinger. In combinatie met de door Apple gemaakte software zorgt dit voor slechts enkele milliseconden vertraging tussen het beeld dat je voor ogen hebt en het beeld dat op je display verschijnt.

Hoe harder je drukt, hoe dikker je lijn.

In het slanke design van Apple Pencil zijn complexe, uiterst nauwkeurige druksensoren met een groot meetbereik geïntegreerd. De sensoren registreren feilloos hoeveel druk je met de punt van Apple Pencil uitoefent. Duw je harder, dan krijg je een dikkere lijn. Voor het fijnere werk maak je een subtiele beweging. Zo kun je eindeloos variëren. Jij bepaalt de grenzen.

Voeg schaduw toe door je hand te kantelen.

Twee hellingshoeksensoren in de punt van Apple Pencil berekenen de positie en hoek van je hand. Als je iets schrijft of tekent, wordt de relatieve positie van deze twee sensoren gedetecteerd door het Multi-Touch-display. Een schaduw toevoegen is dan ook een kwestie van je Apple Pencil vasthouden onder dezelfde hoek die je gebruikt als je met houtskool of een potlood werkt.

12 uur zonder opladen.

Onder de magnetische dop van Apple Pencil zit een Lightning-connector. Daarmee kun je ’m gemakkelijk aansluiten op iPad om de batterij op te laden. De connector is ietsje langer dan strikt noodzakelijk, zodat je Apple Pencil ook kunt opladen als je iPad in een beschermhoes zit. Volledig opgeladen is je Apple Pencil goed voor 12 uur ontwerpen, bewerken, schetsen, krabbelen, schrijven en schrappen. En mocht de batterij leeg raken terwijl je nog bezig bent, dan kun je Apple Pencil met je iPad Pro in 15 seconden opladen zodat je weer een half uur verder kunt.

Geef extra kleur aan je favoriete apps.

Haal nog meer uit iOS door Apple Pencil te gebruiken in combinatie met de ingebouwde apps van je iPad Pro. Apple Pencil werkt ook met de iPad-apps uit de App Store. Zo voeg je een compleet nieuwe dimensie toe aan je creativiteit en productiviteit. Een paar concrete voorbeelden van toepassingen:

  • Mail: Apple Pencil geeft je allerlei extra creatieve mogelijkheden in Mail. Zo kun je iemand spontaan een ingeving of iets grappigs mailen. Of je werk een extra dimensie geven door met je Apple Pencil een pdf of ander bestand in je eigen handschrift te annoteren.
  • Notities: In Notities kun je nu op een totaal andere manier aantekeningen maken, schetsen of iets anders invoegen. Gebruik de pen-optie om te droedelen tijdens een brainstorm. Maak een schets van je nieuwe huis met de potloodoptie. En gebruik de markeerstift voor dingen die je echt niet mag vergeten.
  • Paper by FiftyThree: Met Paper by FiftyThree kun je alles op ‘papier’ zetten. En met Apple Pencil gaat het nog gemakkelijker. Schets, teken, schrijf, kleur of doe wat je maar wilt, voor een briljant idee, een belangrijke presentatie of een waanzinnig ontwerp.

 Verdere kenmerken:

  • Apple Pencil is geschikt voor iPad.
  • Extra punt standaard meegeleverd.

Geschikt voor iPad 9e generatie en iPad 10e generatie.