Van een voorgerechtje om van te watertanden tot heerlijk verse soep en de lekkerste pasta. In de stoere Surface borden uit de collectie van Serax en Sergio Herman ziet alles er nog verleidelijker én lekkerder uit.

Alles behalve oppervlakkig

“Het begon allemaal met een idee voor nieuwe borden”, vertelt Sergio Herman. Maar daar bleef het niet bij. Surface is een heel uitgebreide collectie, met alles erop en eraan. Van borden en schalen tot glazen, bestekken, koksmessen en snijplanken. De reeks speelt in op de jarenlange wens van Sergio om te creëren en te verrassen. En hij maakte er een heel persoonlijk project van. Surface gaat over wat écht is en authentiek. Voor de Nederlandse sterrenchef lag het antwoord in de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot de grillige duinen en zelfs een getekende en verouderende huid: elk oppervlak is het symbool van diepte. En elk oppervlak vertelt een verhaal.

Liefde en passie voor food en design

Met Surface onderstrepen Serax en Sergio Herman hun gezamenlijke liefde en passie voor food en design. “We geloven beiden in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee stelt immers niets voor wanneer het niet wordt uitgevoerd”, aldus Sergio Herman. “Als chef-kok moet je steeds je grenzen verleggen en dat wenste ik ook te doen bij dit project. De totaalpresentatie is belangrijk. En niet alleen op restaurant. Want ook als je thuis kookt – zelfs iets eenvoudigs – dan smaakt dat zoveel lekkerder als je het mooi presenteert. Een simpel gerecht in een mooie schaal of een fraai bord, daar beleef je gegarandeerd plezier aan.”

Onstuitbare drang naar evolutie

Zijn liefde voor de kookkunst erfde Sergio Herman (1970) van zijn vader, met wie hij enkele jaren zij aan zij werkte in restaurant ‘Oud Sluis’, tot hij het volledig overnam in 1990. Daar bracht Sergio de kwaliteitsvolle producten uit de Zeeuwse polders en wateren tot leven en legde hij de basis voor wat later zou uitgroeien tot een ongeëvenaarde wow-keuken die hem uiteindelijk 3 Michelinsterren zou opleveren. In 2013 trok de sterrenchef de deuren van restaurant ‘Oud Sluis’ voorgoed achter zich dicht.

 

Voeding is zijn religie

In 2010 opende Sergio 'Pure C Bar & Restaurant' in Cadzand-Bad en in 2014 volgde ‘The Jane’, een innovatief en modern restaurant in een voormalige kapel van een militair ziekenhuis in Antwerpen. Met dit project bewees Sergio voor eens en altijd dat voeding echt zijn religie is.

Sergio Herman diepe borden Surface for Serax Indi Grey