Normann Copenhagen Amp hanglampen

De Amp hanglampen van Normann Copenhagen lijken wel op grote Hifi-buisversterkers uit de jaren ‘60. En bij die versterker haalde de ontwerper ook zijn inspiratie. Het resultaat? Supercoole lampen die zowel nostalgie uitstralen als een tijdloos design.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs:

€ 140,00

€ 84,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Buisversterker.

De Deense designer Simon Legald haalde zijn inspiratie voor de Amp lamp bij een buisversterker uit de jaren '60. Legald, die een oude radio aan het herstellen was, raakte in de ban van de gloed die uit zo'n versterker straalt. De nieuwe lamp kreeg de ovale vormgeving én zelfs de naam (amplifier is de Engelse vertaling van versterker) van een retro-versterker.

Marmer & brass.

De Amp hanglamp (groen, zwart en wit) is gemaakt uit glas en marmer die zorgt voor een schitterende gloed. De gouden variant bestaat uit een brass top en glazen zwart of mat wit omhulsel. De verhoudingen en afmetingen zijn zorgvuldig gekozen én ontworpen om precies de juiste balans te vinden tussen hard en zacht en transparant en ondoorzichtig.

Solo of in een cluster.

Het transparante glas verspreidt het licht in alle richtingen en zorgt voor sfeer en gezelligheid. Mix en creëer je eigen sfeer in een mengeling van kleine en grote lampen, in goud/groen, smoke/zwart en smoke/brass. Hang ze in een cluster van meerdere Amp lampen boven de eettafel én maak van Amp de eyecatcher die hij verdient!

Verdere kenmerken:

  • Lamp niet inbegrepen
  • Onderhoud: reinigen met een vochtige doek.

Afmetingen.

Small: hoogte 17 cm - diameter 14 cm - koordlengte 4 m
Large: hoogte 26 cm - diameter 11,2 cm - koordlengte 4 m

Normann Copenhagen Amp hanglampen