Modern zoet is een verleidelijk boek over originele, hedendaagse en vooral eenvoudig te maken desserten. Denk aan chocoladesoep, zoete sushi, vruchtenpizza of crumble met meloen. Zoete gerechten die in een handomdraai op tafel staan.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Modern zoet

€ 25,00

€ 10,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • Kris Goegebeur (° 1970),  een gedreven en gepassioneerde brood- en banketbakker uit Roeselare, presenteert in een ´freestyle sessie´ trendy dessertencreaties. ""Gebak roept nog steeds connotaties op van familiebezoek op zondagmiddag, van met een veel te volle maag nog een groot stuk taart met een kop koffie te moeten verorberen"", zegt de Roeselaarse banketbakker, die patisserie terug frisser wil maken. ""Patisserie hoeft niet altijd aan tafel met een kop koffie, maar kan evengoed als klein proevertje, met een glas witte wijn bijvoorbeeld.""
  • Modern Zoet is geen loutere opeenvolging van mooi geïllustreerde recepten, het werd opgehangen aan een zomers tuinfeest. In plaats van de klassieke barbecue komt een gevarieerd buffet van originele en hedendaagse zoete lekkernijen op tafel.
  • Creatief en drempelverlagend: Het zomers feest is opgebouwd rond makkelijk te bereiden zoete lekkernijen. Speciaal voor de kinderen zijn er meringueletters met gekleurde suiker, eetbare CD´s met chocolade en horens gevuld met snoep. Voor jong en oud wachten er: cakes en ervan afgeleid gebak, ijsbereidingen gemaakt zonder machine, vijf soorten zoete sushi, klassieke taarten in vereenvoudige nieuwe vorm, tempura van vruchten, uiteenlopend laagjesgebak en zoete soepen. Maar Kris Goegebeur gaat nog een stap verder. Hij herwerkte vijf van zijn klassieke en ingewikkelde gourmettaarten tot verschillende zoete cocktails en eenvoudige desserten die in een handomdraai op tafel staan. Bij elkaar gezet vormen die eenvoudige afgeleide bereidingen opnieuw de klassieke taart.
  • Modern zoet inspireert ook voor een communiefeest, een verjaardag of gewoon een gezellig onderonsje met vrienden.
  • Auteur Pieter van Doveren zorgde voor de uitwerking van de recepten en de teksten. Van Doveren is sinds jaar en dag vaste medewerker van de weekbladen Weekend Knack en Trends, waarvoor hij culinaire bijdragen levert.
  • 176 pagina's.

Afmetingen

Breedte 25,9 cm - hoogte 22,2 cm - dikte 1,9 cm

Modern zoet