Weinig tijd en geen zin in fastfoodkeuken in de enge zin van het woord? Wél in lekker eten dat door de korte kook- en bereidingstijd snel op tafel staat? Dan is dit kookboek ideaal! Het bevat 60 helder beschreven recepten met weinig en makkelijk verkrijgbare ingrediënten, die in ‘een handomdraai’ klaar zijn.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Kook ze! Snel

€ 24,50

€ 9,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • 60 recepten met een bereidingstijd tussen 10 minuten en een halfuur. Van salades, belegde luxebroodjes en toasts, pasta’s, wokgerechten en eenvoudige zoete bereidingen op basis van fruit en yoghurt.
  • Ieder recept is vergezeld van een verleidelijke foto genomen door culinair fotograaf Tony Le Duc. Je krijgt er niet alleen het water van in de mond, de foto's geven ook een duidelijk beeld van de presentatie.
  • SNEL is bovendien méér dan alleen een kookboek. Het staat boordevol leuke journalistieke artikels die je rustig bij een aperitiefje kunt lezen.
  • Pieter Van Doveren (culinair journalist voor Weekend Knack en de Knack Restaurantgids) werpt een maatschappijkritische blik op het begrip ‘fastfood’. In de jaren vijftig nam de voorbereiding van het avondmaal nog 2 ½ uur in beslag, nu is dat nog een halfuur.
  • Al gehoord van de Big Mac-index? Of hoe de hamburger een plaats kreeg in economische handboeken. Jan Scheidtweiler (culinair journalist voor De Tijd en Feeling) neemt een kijkje in de interne keuken van het hamburgericoon en ontleedt de hamburger tot op het bot.
  • Willem Asaert (culinair journalist voor tijdschriften, kranten en radio- en televisieprogramma’s) geeft een spoedcursus timemanagement in de keuken: een solide voorbereiding en een goedgevulde én overzichtelijke voorraadkast maken het verschil. Tips voor snel en toch ontspannen koken, want ‘wie tijd bespaart, verlengt zijn leven.’
  • Zak even onderuit - met de tijd die je uitspaarde in de keuken - bij het lezen van het kortverhaal en de column, respectievelijk geschreven door Agnes Goyvaerts (lifestyle-journaliste bij De Morgen) en Janneke Vreugdenhil (heeft een kookcolumn in het NRC Handelsblad), levensgenietsters pur sang. Zij geven hun eigen visie op ‘Snel-eten’.
  • Laat je verwonderen door de beelden in de portrettengalerij. Michel Vaerewijck (pers- en lifestylefotograaf) zoekt en belicht mensen die dagdagelijks met snelheid en eten worden geconfronteerd. Het zouden je buurvrouw of buurman kunnen zijn.
  • 176 pagina's

Afmetingen

Breedte 16,8 cm - hoogte 21,7 cm - dikte 2 cm