Baobab geurkaarsen Masaai Spirit

Een warme, intense geur van sandelhout met fijne toetsen van Amergris vult je woonkamer met de Baobab kaars Masaai Spirit.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 70,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Sandelhout en Amergris.

Baobab Collection haalde z’n inspiratie voor deze geurkaars bij de betoverende landschappen en rode klederdracht van de Masaï, een nomadenvolk in Kenia en Tanzania. De rode was van Masaai Spirit is een subtiele hint. Zodra je de kaars uit de doos haalt, ruik je de heerlijke geur van sandelhout, combineerd met het verfijnde en zeldzame aroma van Amergris

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Baobab selecteert ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Daaruit worden geuren ontwikkeld door een meesterparfumier uit Grasse, het mekka van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen.

Max 10: Hoogte 10 cm - 60 branduren
Max 16: Hoogte 16 cm - 150 branduren

Baobab geurkaarsen Masaai Spirit