Baobab Les Prestigieuses Encre de Chine

De Baobab geurkaars Encre de Chine is al even mysterieus als de Chinese inkt waarnaar ze verwijst. De maagdelijk witte kaars gaat verborgen achter een stijlvol zwart glas, terwijl de geur van antiek hout en jasmijn zorgt voor een aanhoudende waas van geheimzinnigheid.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 80,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Waas van geheimzinnigheid.

Encre de Chine is één van de geuren uit de 'Les Prestigieuses'-collectie van Baobab Collection. De zachte witte was is met de hand gegoten in een stijlvol zwart glas. De kaars geeft een geheimzinnig aroma vrij van antiek hout en jasmijn. Het is een subtiele verwijzing naar Chinese inkt, eeuwenoude Oosterse geschriften, tekeningen en schilderijen. Voor velen is Chinese inkt synoniem voor onuitwisbare en permanente kwaliteit. De inkt hult zich in een waas van geheimzinnigheid: niemand schijnt te weten hoe je het maakt. De productiegeheimen worden van generatie op generatie doorgegeven.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen.

Max 10: hoogte 10 cm - 60 branduren
Max 16: hoogte 16 cm - 150 branduren
Max 24: hoogte 24 cm - 400 branduren
Maxi Max: hoogte 35 cm - 800 branduren