Baobab Les Prestigieuses Cuir de Russie

De Baobab kaars Cuir de Russie is geïnspireerd op de legende van een kozak krijger, die na een dag in de eindeloze Russische steppen z'n strijdmakkers ontmoet rond een kampvuur. De oranje gloed van de kaars geeft de sfeer weer en verspreidt een sensuele, ietwat mannelijke en stoere geur.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 80,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Kozak krijgers.

Met de geurkaars Cuir de Russie - uit de 'Les Prestigieuses' reeks - brengt Baobab Collection het verhaal van de kozak krijger tot leven. De stoere krijger ontmoet na een dag in de uitgestrekte Russische steppen zijn strijdmakkers rond een kampvuur. De heldenverhalen worden doorspekt met het zoeken naar oplossingen voor hun doorweekte laarzen uit gelooide hertenhuid. In die tijd en in die regio waren natte laarzen één van de meest voorkomende oorzaken van onderkoeling. De mannen komen op het idee om de laarzen in te wrijven met berkenhout bast. Het probleem van de natte voeten was opgelost. De behandeling van de laarzen zorgde bovendien voor een sensuele geur. 

Verleidelijke, sensuele geur.

De Cuir de Russie kaars verspreidt een verleidelijke en sensuele geur – ietwat mannelijk en stoer met een vleugje opwinding en gevaar.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen.

Max 10: hoogte 10 cm - 60 branduren
Max 16: hoogte 16 cm - 150 branduren
Max 24: hoogte 24 cm - 400 branduren
Maxi Max: hoogte 35 cm - 800 branduren

Baobab Geurkaarsen Les Prestigieuses Cuir de Russie