Baobab geurkaarsen Platinum

Met haar prestigieuze uitstraling en heerlijke geur van verse pompelmoes en amber brengt de Platinum geurkaars van Baobab Collection een warme en gezellige sfeer in elk interieur.

* Verplichte velden

Prijs

Vanaf-prijs: € 55,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Royals.

De Platinum-reeks is één van de meest prestigieuze geurkaarsen die Baobab Collection ooit op de markt bracht. Hoewel de kaars natuurlijk niet echt gemaakt is uit platinum, een uiterst zeldzaam metaal, heeft ze wel die exclusieve uitstraling, een typisch recept van Baobab Collection. Platinum is liefst dertig keer zeldzamer dan goud. In de 18de eeuw inspireerde dat koning Lodewijk XV van Frankrijk tot de uitspraak dat platinum het enige geschikte metaal was voor een koning. De kroon van koningin Elizabeth (de koningin-moeder) is bovendien de eerste Britse kroon van platinum.

Pompelmoes en amber.

De Baobab Platinum geurkaars verspreidt een warme en gezellige geur van pompelmoes met een vleugje amber. De witte kaars zit in een speciaal spiegelend glas dat de look van platinum perfect weergeeft. Ze is verpakt in een stijlvolle zwarte doos, die elke ruimte meteen vult zodra je ze opent.

Baobab Collection.

Het Waalse Baobab Collection ging in 2002 van start, na een fascinerende en avontuurlijke doorreis in Tanzania. Het pure, authentieke en ruwe Afrikaanse continent leverde bergen inspiratie op aan thema's, kleuren en aroma's. Die aroma's werden vervolgens verder verfijnd door één van de belangrijkste parfumeurs in het Franse Grasse, dé tempel van de wereldwijde parfumindustrie.

Artisanaal. Made in Belgium.

De naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots, al worden de Baobab kaarsen sinds 2004 volledig artisanaal in België geproduceerd. De glazen vaas is mondgeblazen en het volledige productieproces van de kaars is handwerk. Als de kaars is opgebrand, kan je de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Nuttige weetjes:

  • Voor je de kaars na gebruik opnieuw aansteekt, knip je de wieken best bij zodat ze niet langer zijn dan 1 cm. Kortere wieken voorkomen een donkere rook na enkele uren branden.
  • Laat de kaars branden tot de oppervlakte volledig vloeibaar is. Zo vermijd je dat de kaars wordt uitgehold.
  • Breng de wieken ongeveer vijf minuten na het doven van de kaars - voor de was volledig vast wordt - terug naar hun originele, verticale positie. Op die manier kan je de wieken bij een volgend gebruik makkelijk bijknippen én weer aansteken.
  • Brand de laatste centimeters niet op om te vermijden dat de wieken plat gaan liggen in de vloeibare was en tegen het glas branden. Een wiek die bij het glas brandt, kan het glas doen breken.

Afmetingen.

Max One: Hoogte 8 cm - 30 branduren
Max 10: Hoogte 10 cm - 60 branduren

Max 16: Hoogte 16 cm - 150 branduren
Max 24: Hoogte 24 cm - 400 branduren
Maxi Max: Hoogte 35 cm - 800 branduren