Vitra Wooden Doll
Little Devil

Little Devil mag dan al niet de meest imposante Vitra Wooden Doll zijn naar omvang, met zijn helderrode kleur en zijn ondeugende en uitdagende houding heeft hij àlles in zich om je het vuur aan de schenen te leggen!

Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Vitra Wooden Doll Little Devil
€ 129,00

Overzicht

Eigenschappen

Een duivels woonaccessoire. 

De Wooden Dolls - een verzameling decoratief speelgoed - vormen een bont allegaartje van soms vrolijke en soms misnoegde figuren, het leven zoals het is in een dorpsgemeenschap. In dit geval gaat het om een figuur met duivelse trekjes, perfect geïllustreerd door Alexander Girard, één van de meest invloedrijke ontwerpers uit het Amerikaanse naoorlogse design. Girard maakte de houten poppen - geïnspireerd door Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Oost-Europese volkskunst - helemaal zelf en met de hand voor zijn eigen woning tussen 1952 en 1963. 

Vitra Design Museum.

Na het overlijden van Alexander Girard liet zijn vrouw Susan - die vijf jaar later stierf - zijn volledige oeuvre na aan Vitra. En dus ook de Wooden Dolls. Deze decoratieve houten poppen zijn gemaakt uit massief dennenhout en worden met de hand beschilderd. Geen enkele is identiek dezelfde en dat maakt elke Doll uniek!

Afmetingen.

Hoogte 14 cm - breedte 4,5 cm