Vitra Silhouette zeemeermin

De zeemeermin van Alexander Girard voor Vitra is vrolijkt je interieur op, waar je ze ook plaatst!

Prijs

€ 89,00

(Incl. BTW)

Op voorraad

Overzicht

Eigenschappen

Alexander Girard.

Samen met zijn vrienden Charles & Ray Eames en George Nelson was Alexander Girard een van de vooraanstaande figuren van het naoorlogse Amerikaanse design. Girard legde zich vooral toe op textielontwerp, maar hij kreeg vaak opdrachten om complete interieurs te ontwerpen. Hij creëerde complete interieurconcepten voor verschillende restaurants – La Fonda del Sol (1961, New York), L'Etoile (1966, New York) en Compound (1967, Santa Fe) – die niet alleen decoratie, meubels en tafelgerei omvatten, maar ook servetten, visitekaartjes en luciferdoosjes.

In 1965 kreeg hij de opdracht om het restaurant La Reserve in New York te ontwerpen en maakte hij een reeks charmante metalen figuren die lijken te dansen: Silhouettes. Deze figuren zouden tussen de eettafels worden geplaatst en zo dienen als een sfeervolle en vrolijke scheiding tussen de gasten.

Het restaurant La Reserve is er helaas nooit gekomen, maar de plannen en tekeningen van Alexander Girard werden bewaard en maken deel uit van de Alexander Girard Collection van het Vitra Design Museum. Samen met de familie Girard bestudeerde Vitra alle ideeën die voor La Reserve ontwikkeld werden en werd besloten om Silhouettes tot leven te wekken.

Afmetingen.

Breedte 12,9 cm - hoogte 28,6 cm

Vitra Silhouette zeemeermin