De Standard SP Chair bouwt verder op de Standard Chair van de Franse ontwerper Jean Prouvé. Het is een moderne uitvoering van het iconische basismodel, zonder dat er iets aan de vorm is veranderd. De Standard SP dankt zijn eigentijdse design aan zijn kunststof zitting en rugleuning.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Standard SP Prouv
€ 505,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • Stoelen worden het meest belast op de achterpoten, die het gewicht van het bovenlichaam van de persoon op de stoel dragen. Ingenieur, architect en ontwerper Jean Prouvé integreerde dit eenvoudige gegeven in zijn ontwerp voor de Standard-stoel. Voor de licht belaste voorpoten volstaat staalbuis, maar de achterpoten zijn gemaakt van brede profielen die de krachten op de vloer overbrengen.
  • De Standard-stoel is verkrijgbaar in een klassieke uitvoering met zitting en rugleuning in hout, of als het Standard SP-model met zitting en rugleuning in kunststof. Door de duurzame, matte poedercoating past het onderstel perfect bij de kunststof vlakken van de Standard SP (Siège en Plastique) Chair. 
  • Jean Prouvé (1901-1984) wordt beschouwd als één van de belangrijkste Franse ontwerpers van de 20ste eeuw.
  • Zitplaat en rugleuning: kunststof, verkrijgbaar in 14 zorgvuldig gekozen kleuren.
  • Frame: gevormde staalplaat en ronde staalbuis, met poedercoating.
  • Bij Pure Lifestyle Ninove staat de Standard SP Chair met een frame in muntkleur en een warmgrijze zitting en rugleuning. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze in kleuren en materialen. 

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

Afmetingen

Hoogte 81,5 cm - breedte 42 cm - diepte 48,8 cm
Zithoogte 46,5 cm

Vitra Prouvé Standard SP