De Panton Chair van Vitra is op korte tijd uitgegroeid tot een megasucces en een designicoon in de meubelindustrie. En dat heeft de stoel te danken aan zijn typische vormgeving, die zich perfect aanpast aan je lichaam.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Er zijn geen opties voor dit product beschikbaar

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • In 1967 ontworpen door de bekende designer Verner Panton. Het was het eerste door Vitra zelf ontwikkelde product.
  • De Panton Chair, die al gauw tot een symbool van zijn tijd en tot een icoon van het meubeldesign verheven werd, onderging sinds 1967 meerdere wijzigingen, met onder meer andere materiaalkeuzes en productiemethoden. De eerste modellen waren gemaakt uit met glasvezel versterkt polyester. Daarna kwam een versie op de markt uit polyurethaan-hardschuim (Baydur) en nog later volgde het spuitgieten van de stoel met een acrylhars. Bij de laatste aanpassing - eind jaren '90 - ontstond wat Panton altijd al voor ogen had: een stoel van kunststof (polypropyleen) als betaalbaar industrieel product.
  • In tegenstelling tot de eerste Panton Chair die op de markt kwam - en nog steeds verkrijgbaar is - heeft de huidige Panton Chair geen hoogglans afwerking. Zijn mat oppervlak en polypropyleen afwerking maakt de Panton Chair betaalbaar én makkelijk in onderhoud.

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

Afmetingen

Hoogte 83 cm - breedte 50 cm - diepte 61 cm
Zithoogte 42 cm

Vitra Panton Chair chartreuse