TV-kijken, lekker lang uitgestrekt in de sofa liggen, een boek lezen of op een koelere zomeravond op het terras genieten, wordt nog knusser en gezelliger met deze plaid van Vitra, ontworpen door Charles en Ray Eames.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Eames Wool Blanket Dot Pattern
€ 379,00

Overzicht

Eigenschappen

100% lamswol.

Superzacht deken gemaakt uit 100% merino lamswol, een natuurlijke vezel afkomstig van de eerste scheerbeurt van een Merinolam. Merino lamswol is een zeer licht, fijn en zacht materiaal met een optimale warmte-uitwisseling.

Handwerk.

De plaids van Vitra worden gemaakt door een Duitse dekenfabriek die meer dan 100 jaar ervaring heeft met het verwerken van natuurlijke vezels. Om de ontwerpen goed in de stof te verwerken, is veel handwerk nodig.

Twee zijden.

De Eames plaid heeft een zwarte voorkant en een grijze achterkant, telkens met het 'Dot Pattern' thema. Dat bekende patroon is in 1947 ontworpen door Charles en Ray Eames voor een tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York. Het patroon bestaat uit variaties op een grafisch ontwerp, opgebouwd uit kruisen en punten die samen een groot geheel vormen. Het doet denken aan de abstracte schilderijen die Ray Eames maakte in de jaren 1930.

Eames.

Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20e-eeuwse design. Ze ontwierpen meubelen, maakten films, fotografeerden en richtten tentoonstellingen in.

Onderhoudstips.

Niet wassen, regelmatig eens buitenhangen in de verse lucht of - indien nodig - schoonmaken via de droogkuis.

Afmetingen

Lengte 200 cm - breedte 135 cm