Vitra Eames Plastic Side Chair DSX bekleed

De Eames Plastic Side Chair van Vitra - in deze versie volledig bekleed - is een designklassieker uit de jaren ‘50, ontworpen door Charles & Ray Eames. De stoel heeft een uitstekend zitcomfort en past in elk interieur.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
DSX chroom, volledig bekleed
€ 420,00
DSX zwart onderstel, volledig bekleed
€ 420,00

Overzicht

Eigenschappen

Moderne klassieker.

De Vitra DSX-stoel is net als de andere Eames Plastic Chairs in 1950 ontworpen door Charles & Ray Eames. Ze werden voor het eerst gepresenteerd in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De organisch gevormde zitschaal van kunststof werd later met verschillende onderstellen gecombineerd en in miljoenen exemplaren geproduceerd. In de huidige uitvoering van polypropyleen bieden de stoelen nog meer zitcomfort.

Bekleding.

Vormbekleding van polyurethaanschuim, die met Hopsakstof is bekleed en met een zwarte of witte bies aan de schaal is bevestigd. Verkrijgbaar in 13 Hopsakstoffen (grijs, donkergrijs, chocolade/grijs, oranje, avocadogroen, nero, nero/chocolade, petrol/chocolade, cognac/avocado, rood/cognac, cognac, rood/champagne en rood/oranje).

Onderstel.

Deze stoel wordt geleverd met een niet-stapelbaar onderstel op 4 poten in hoogglans chroom of zwarte poedercoating. Het onderstel kan voorzien worden met glijders voor tapijt of viltglijders voor een harde vloer.

Afmetingen.

Hoogte 83 cm - breedte 46,5 cm - zithoogte 43 cm

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

5 + 1 actie.

Bij aankoop van 5 stoelen krijg je een zesde er gratis bovenop. Daarnaast zorgen wij voor gratis levering aan huis.

Vitra Eames Plastic Side Chair DSX bekleed