Vitra Eames Plastic Side Chair DSW met zitkussen

De Eames Plastic Side Chair van Vitra is een designklassieker uit de jaren ‘50, ontworpen door Charles & Ray Eames. De stoel - in deze versie met zitkussen - heeft een uitstekend zitcomfort en past in elk interieur, modern én landelijk.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
DSW esdoorn, met hopsak zitkussen
€ 480,00

Overzicht

Eigenschappen

Moderne klassieker.

DSW staat voor Dining Height Side Chair Wood Base. De Vitra DSW-stoel is net als de andere Eames Plastic Chairs in 1950 ontworpen door Charles & Ray Eames. Ze werden voor het eerst gepresenteerd in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De organisch gevormde zitschaal van kunststof werd later met verschillende onderstellen gecombineerd en in miljoenen exemplaren geproduceerd. In de huidige uitvoering van polypropyleen bieden de stoelen nog meer zitcomfort. 

Kleuren.

De zitschalen zijn leverbaar in 14 kleuren (wit, basic dark, poppyrood, klassiek rood, oxiderood, crème, mauve grijs, ijsgrijs, mosgrijs, oceaan, marineblauw, klassiek groen, mosterd en basalt). 

Zitkussens.

De zitkussens in hopsakstof zijn aan de zitschaal vastgeschroefd en leverbaar in 28 kleuren. 

Onderstel.

Standaard geleverd met een niet-stapelbaar houten onderstel op 4 poten in gelig, donker of zwart esdoorn gebeitst en gelakt, met dwarsschoren van rondstaal in basic dark zwart. Het houten onderstel van esdoorn met kruis-draadversteviging kan voorzien worden met glijders voor tapijt of viltglijders voor een harde vloer.

Afmetingen.

Hoogte 83 cm - breedte 46,5 cm - zithoogte 43 cm

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

5 + 1 actie.

Bij aankoop van 5 stoelen krijg je een zesde er gratis bovenop. Daarnaast zorgen wij voor gratis levering aan huis.

Vitra Eames Plastic Side Chair DSW met zitkussen