Vitra Eames Plastic Chair
DAX zwart onderstel

De Eames Plastic Chair van Vitra is een designklassieker uit de jaren ‘50, ontworpen door Charles & Ray Eames. De DAX-stoel met zitleuning - hier met onderstel in zwarte poedercoating - heeft een uitstekend zitcomfort en past in elk interieur, modern én landelijk.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
DAX zwart onderstel, niet-bekleed
€ 340,00

Overzicht

Eigenschappen

Moderne klassieker.

De Vitra DAX-stoel is net als de andere Eames Plastic Chairs in 1950 ontworpen door Charles & Ray Eames. Ze werden voor het eerst gepresenteerd in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De organisch gevormde zitschaal van kunststof werd later met verschillende onderstellen gecombineerd en in miljoenen exemplaren geproduceerd. In de huidige uitvoering van polypropyleen bieden de stoelen nog meer zitcomfort.

Kleuren.

De zitschalen zijn leverbaar in 14 kleuren (wit, basic dark, rood, klassiek rood, oxiderood, crème, mauve grijs, ijsgrijs, mosgrijs, oceaan, marineblauw, klassiek groen, mosterdgroen en basalt).

Onderstel.

Standaard geleverd met een niet-stapelbaar onderstel op 4 poten in staalbuis, uitgevoerd in hoogglans chroom. Het onderstel kan voorzien worden met glijders voor tapijt of viltglijders voor een harde vloer.

Afmetingen.

Hoogte 83 cm - breedte 63 cm - zithoogte 43 cm

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

5 + 1 actie.

Bij aankoop van 5 stoelen krijg je een zesde er gratis bovenop. Daarnaast zorgen wij voor gratis levering aan huis.