Vitra Eames Plastic Chair
DAX bekleed

De Eames Plastic Chair van Vitra is een designklassieker uit de jaren ‘50, ontworpen door Charles & Ray Eames. De beklede DAX-stoel met een onderstel op 4 poten in chroom of zwarte poedercoating heeft een uitstekend zitcomfort.

Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
DAX chroom, volledig bekleed
€ 600,00
DAX zwart onderstel, volledig bekleed
€ 600,00

Overzicht

Eigenschappen

Moderne klassieker.

De Vitra DAX-stoel is net als de andere Eames Plastic Chairs in 1950 ontworpen door Charles & Ray Eames. Ze werden voor het eerst gepresenteerd in het kader van de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design' van het Museum of Modern Art in New York. De organisch gevormde zitschaal van kunststof werd later met verschillende onderstellen gecombineerd en in miljoenen exemplaren geproduceerd. In de huidige uitvoering van polypropyleen bieden de stoelen nog meer zitcomfort.

Kleuren.

De zitschalen zijn leverbaar in 14 kleuren (wit, basic dark zwart, rood, klassiek rood, oxiderood, crème, mauve grijs, ijsgrijs, mosgrijs, oceaan, marineblauw, klassiek groen, mosterdgroen en basalt).

Bekleding.

Vormbekleding van polyurethaanschuim, die met Hopsakstof is bekleed en met een zwarte of witte bies aan de schaal is bevestigd. De volledige Hopsakbekleding waarmee deze reeks standaard wordt geproduceerd, is er in 28.

Onderstel.

Standaard geleverd met een onderstel in hoogglans chroom of zwarte poedercoating.

Afmetingen.

Hoogte 83 cm - breedte 63 cm - zithoogte 43 cm

Leveringstermijn.

Hou rekening met een leveringstermijn van 6 weken.

5 + 1 actie.

Bij aankoop van 5 stoelen krijg je een zesde er gratis bovenop. Daarnaast zorgen wij voor gratis levering aan huis.

Vitra Eames Plastic Chair DAX bekleed