Apple MacBook

MacBook is de dunste en lichtste notebook die Apple ooit heeft gemaakt. Zowat elk onderdeel is van A tot Z opnieuw uitgevonden om nog béter te functioneren. De nieuwe MacBook is tot bovendien tot 20 procent sneller met nieuwe Intel Core m3- en i5‑processors van de zevende generatie en tot 50 procent snellere SSD‑opslag. Als maatwerkoptie zijn ook Intel Core i7-processors mogelijk.

Slank. Snel. Krachtig.

Meer vermogen in elke millimeter.

MacBook is sneller dan ooit dankzij de Intel Core-processors van de zevende generatie. Zowel alledaagse als meer geavanceerde taken kosten minder tijd dankzij snellere SSD’s en Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz.Alle ruimte benut.

Alle ruimte om uit te blinken.

Elk onderdeel van MacBook is helemaal opnieuw ontworpen om de beschikbare ruimte in de dunne en lichte behuizing optimaal te benutten. Apple koos voor krachtige en toch buiten­gewoon zuinige processors. Ook macOS is verder geoptimaliseerd, zodat de processor nog minder stroom verbruikt. Omdat er geen ventilator nodig is om de computer te koelen, is er meer ruimte voor de batterij. Je kunt er dus langer op werken voordat je hem weer op moet laden.

Processor

MacBook is standaard voorzien van een Intel Core m3- of i5- processor van de zevende generatie met 14‑nanometer proces­technologie. Hierdoor is hij niet alleen enorm zuinig maar ook bijzonder snel. Optioneel kan je hem uitrusten met zelfs een nog snellere zevende generatie Intel Core i7-processor met een turboboost tot 3,6 GHz.

Opslag en geheugen

Ondanks zijn kleine componenten beschikt MacBook over een geweldige capaciteit voor het bewaren van bestanden en het werken met apps. Zo heeft MacBook een razendsnelle SSD-opslag tot 512 GB en is hij standaard uitgerust met 8 GB ingebouwd 1866‑MHz LPDDR3-geheugen. Dat kan je optioneel uitbreiden tot 16 GB.

10 uur batterijduur

Met traditionele rechthoekige batterijen had Apple nooit een notebook kunnen maken die zo dun en compact is als de nieuwe MacBook én toch de hele werkdag meegaat. Daarom heeft Apple een gelaagde batterij ontwikkeld die op maat is gemaakt, met een capaciteit die 35% hoger is dan mogelijk was geweest met een traditionele batterij.

Ventilator overbodig.

MacBook is gemaakt om zo goed als geruisloos te werken. De processor verbruikt slechts 5 watt. Er komt dus minder warmte vrij waardoor een ventilator overbodig wordt. In plaats daarvan is het moederbord op een anisotrope grafietplaat gemonteerd, waardoor eventuele warmte wordt afgevoerd. Dus hoe hard je MacBook ook werkt, je hoort hem niet.

Een Retina-display dat alles op scherp zet.

Het 12‑inch Retina-display van MacBook is ronduit indrukwekkend en dun. Het heeft een beeldverhouding van 16:10, een kijkhoek van 178° en een resolutie van 2304 x 1440. Dat is méér dan HD. Met meer dan 3 miljoen pixels en glas over de gehele breedte, spatten je foto’s van het scherm.


Energiezuiniger.

Om zo’n prachtig Retina-display mogelijk te maken, hebben de pixels een groter diafragma, zodat ze meer licht doorlaten. Hierdoor kon Apple energiezuinigere led-achtergrond­verlichting gebruiken zonder afbreuk te doen aan de helderheid van het display.

Compleet nieuw toetsenbord.

Een comfortabel toetsenbord van volledig formaat is essentieel voor een notebook. Om zo’n toetsenbord kwijt te kunnen in MacBook, heeft Apple het helemaal opnieuw ontworpen, tot elke toets en het onderliggende mechanisme aan toe. Het resultaat is een dunner toetsenbord waarop je comfortabeler en nauw­keuriger kunt typen.

Comfortabel typen.

Als je een toets aanslaat, gaat deze naar beneden en veert hij terug in een soepele beweging. Dat maakt het prettig om te typen en het voelt tegelijkertijd heel natuurlijk aan. Elke toets heeft bovendien zijn eigen achtergrondverlichting zodat je ook bij weinig of geen licht comfortabel kan werken.

Force Touch-trackpad.

Presteert nog beter onder druk.

Doordat het Force Touch-trackpad over druksensoren beschikt, kun je met subtiele verschillen in de hoeveelheid druk die je uitoefent, aangeven wat er moet gebeuren. Zo kun je verschillende commando’s geven in verschillende apps, allemaal via het trackpad. En de Taptic Engine geeft haptische, ofwel voelbare feedback. Wat er op het scherm gebeurt, voel je op het trackpad.


De meest nauwkeurige besturing heb je zo in de vingers.

Multi-touch

Met Multi‑Touch-bewegingen kun je gemakkelijker en intuïtiever met je MacBook werken. Scroll in elke richting, swipe door webpagina’s en knijp, draai of force-klik om andere handige features te gebruiken.

Force-klikken.

Door op het trackpad te klikken en het ingedrukt te houden, opent zich een wereld aan mogelijkheden. Zo kun je de definitie van een woord opzoeken, een voorvertoning bekijken in Finder, of een Agenda-activiteit aanmaken door te force‑klikken op een datum in een sms of e‑mail.

Versnellen.

Voer langzaam de druk op die je uitoefent op het trackpad om de snelheid te verhogen waarmee je een QuickTime-video vooruitspoelt of inzoomt op een locatie in Kaarten.

Drukgevoelig tekenen.

Bij het annoteren van een bijlage in Mail of het zetten van je handtekening in Voorvertoning kun je door harder of zachter te drukken kiezen tussen een dikkere of dunnere lijn.

Maak verbinding met alles wat je leuk vindt. Waar je ook bent.

MacBook past met zijn krachtige technologie en compacte behuizing perfect in een draadloos bestaan. Of je je computer nu gebruikt om te surfen en mailen, voor games, films, muziek, apps en social media of voor het werk: er komt steeds vaker geen kabel meer aan te pas. En moet je toch een device aansluiten, dan biedt de handige USB‑C-poort tal van mogelijkheden.

USB-C. Simpelweg veelzijdig.

USB-C is drie keer kleiner dan een traditionele USB-verbinding en eindeloos veelzijdiger. De USB‑C-poort is geschikt voor heel veel toepassingen. Van opladen tot snelle USB 3-gegevensoverdracht (tot 5 Gbps) en video-uitvoer. Of je nu een externe schijf, projector of scherm wil aansluiten: het kan steeds vaker draadloos. Er zijn ook steeds meer USB-C-randapparaten op de markt. En voor oudere toestellen zijn er eenvoudige adapters beschikbaar.

Helemaal klaar voor een draadloze wereld.

MacBook is niet alleen klaar voor de draadloze wereld. Hij is er speciaal voor ontworpen en heeft de allernieuwste 802.11ac wifi- en Bluetooth 4.2-technologieën aan boord. En met de innovatieve software en diensten van Apple haal je er alles uit. Zo kun je draadloos internetten, bestanden overzetten, reservekopies maken, foto’s uploaden, printen, apps, films en muziek downloaden, beluisteren, streamen en nog zoveel meer.

macOS Sierra.

Daarom werkt alleen een Mac zoals een Mac.

Het kloppend hart van je Mac.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. Met macOS Sierra komt Siri voor het eerst naar Mac. Daarnaast kun je op meer manieren foto’s en video’s bekijken, veilig online shoppen en makkelijk schakelen tussen je devices.

Apple MacBook