Apple MacBook

MacBook is de dunste en lichtste notebook die Apple ooit heeft gemaakt. Zowat elk onderdeel is van A tot Z opnieuw uitgevonden om nóg beter te functioneren. En dat merk je. En dat voel je. MacBook is een snelheidsduivel met megaveel ruimte en is verkrijgbaar in drie kleuren.

Meer kracht in elke millimeter.

MacBook is ultracompact, supersnel en krachtiger dan ooit dankzij de nieuwste, zevende generatie Intel Core-processors. Zowel alledaagse als processorintensieve taken (zoals foto- of videobewerking) kosten minder tijd dankzij snellere SSD-flashopslag en Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz.Alle ruimte benut om uit te blinken.

Hoe krijg je zoveel krachtige technologie in zo'n dunne, lichte en compacte behuizing? Door elk onderdeel helemaal opnieuw te ontwerpen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Apple koos voor krachtige en toch buiten­gewoon zuinige processors. En ook macOS - het besturingssysteem van je Mac - is verder geoptimaliseerd, zodat de processor nog minder stroom verbruikt. Vermits er geen ventilator nodig is om de computer te koelen, is er meer ruimte voor de batterij. Je kan dus langer aan de slag met je MacBook voor je hem weer moet opladen.

Snelheidsduivel.

MacBook is standaard voorzien van een Intel Core m3- of i5- processor van de zevende generatie met 14-nanometer proces­technologie. Hierdoor is hij niet alleen enorm zuinig maar ook bijzonder snel. Optioneel kan je hem uitrusten met zelfs een nog snellere zevende generatie Intel Core i7-processor met een turboboost tot 3,6 GHz.

Megaveel ruimte.

Ondanks zijn kleine componenten beschikt MacBook over flink wat opslagcapaciteit voor het bewaren van je bestanden en het werken met apps. Zo heeft MacBook een razendsnelle SSD-opslag tot 512 GB en is hij standaard uitgerust met 8 GB ingebouwd 1866-MHz LPDDR3-geheugen. Dat kan je optioneel uitbreiden tot 16 GB.

Houdt het hoofd koel met een fluisterstil ontwerp.

MacBook is gemaakt om zo goed als geruisloos te werken. De processor verbruikt slechts 5 watt. Er komt dus minder warmte vrij waardoor een ventilator overbodig is. In plaats daarvan is het moederbord op een anisotrope grafietplaat gemonteerd, waardoor eventuele warmte wordt afgevoerd. Hoe hard je MacBook ook werkt, je hoort hem dus niet.

Innovatieve batterij houdt het 10 uur vol.

Met traditionele rechthoekige batterijen had Apple nooit een notebook kunnen maken die zo dun en compact is als de nieuwe MacBook én toch de hele werkdag meegaat. Daarom heeft Apple een gelaagde batterij ontwikkeld die op maat is gemaakt, met een capaciteit die 35% hoger is dan mogelijk was geweest met een traditionele batterij.


Een scherm dat alles op scherp zet.

Het 12-inch Retina-display van MacBook is indrukwekkend én flinterdun. Het heeft een beeldverhouding van 16:10, een kijkhoek van 178° en een resolutie van 2304 x 1440. Dat is méér dan HD. Met meer dan 3 miljoen pixels en glas over de gehele breedte, komen je foto’s en films tot leven op het scherm.

Glashelder én energiezuinig.

De pixels van het MacBook Retina-display hebben een groter diafragma, zodat ze meer licht doorlaten. Hierdoor kon Apple energiezuinigere led-achtergrond­verlichting gebruiken zonder afbreuk te doen aan de helderheid van het display.

Smile!

Elke MacBook heeft een ingebouwde microfoon en bovenaan het scherm ook een FaceTime-camera. FaceTime is een fantastische manier om via videochats contact te houden met vrienden en familie, waar dan ook ter wereld.

Een toetsenbord waarmee je nog vlotter aan de slag gaat.

Een comfortabel toetsenbord van volledig formaat is essentieel voor een notebook. Om zo’n toetsenbord kwijt te kunnen in MacBook, heeft Apple het helemaal opnieuw ontworpen, tot elke toets en het onderliggende mechanisme aan toe. Het resultaat is een dunner toetsenbord waarop je comfortabeler en nauw­keuriger kunt typen, en dat tegelijkertijd heel natuurlijk aanvoelt. Elke toets heeft bovendien zijn eigen achtergrondverlichting zodat je ook bij weinig of geen licht comfortabel kan werken.

Force Touch-trackpad

Presteert nog beter onder druk.

Het Force Touch-trackpad in MacBook beschikt over druksensoren. Met subtiele verschillen in de hoeveelheid druk die je uitoefent, kan je precies aangeven wat er moet gebeuren. Denk aan diverse handige commando’s in verschillende apps. En dankzij de Taptic Engine zie je niet alleen wat er op het scherm gebeurt. Je voelt het ook.

Multi-touch

Je hebt het zo in de vingers.

Dankzij Multi-Touch-bewegingen werk je makkelijker en intuïtiever met je MacBook. Scroll in elke richting, swipe door webpagina’s en knijp, draai of force-klik om andere handige functies te gebruiken.

Force-klikken.

Als je op het trackpad klikt en het eventjes ingedrukt houdt, opent zich een wereld aan mogelijkheden. Zoek de betekenis van een woord op, bekijk een Voorvertoning in Finder of maak een afspraak aan in je agenda door te force-klikken op een datum in een bericht of mail.

Versnellen.

Voer de druk die je uitoefent op het trackpad langzaam op om de snelheid te verhogen waarmee je een QuickTime-video vooruitspoelt of inzoomt op een locatie in Kaarten.

Drukgevoelig tekenen.

Maak opmerkingen bij een bijlage in Mail of zet je handtekening in een document in Voorvertoning. Door harder of zachter te drukken, kan je bepalen hoe dik of dun de lijnen worden.

Maak verbinding met alles wat je leuk vindt. Waar je ook bent.

MacBook past met zijn krachtige technologie en compacte behuizing perfect in een draadloos bestaan. Of je je computer nu gebruikt om te surfen en mailen, voor games, films, muziek, apps en social media of voor het werk: er komt steeds vaker geen kabel meer aan te pas. En moet je toch een device aansluiten, dan biedt de handige USB-C-poort tal van mogelijkheden.

USB-C. Simpelweg veelzijdig.

USB-C is drie keer kleiner dan een traditionele USB-verbinding en eindeloos veelzijdiger. De USB-C-poort is geschikt voor heel veel toepassingen. Van opladen tot snelle USB 3-gegevensoverdracht (tot 5 Gbps) en video-uitvoer. Of je nu een externe schijf, projector of scherm wil aansluiten: het kan steeds vaker draadloos. Er zijn ook steeds meer USB-C-randapparaten op de markt. En voor oudere toestellen zijn er eenvoudige adapters beschikbaar.

Helemaal klaar voor een draadloze wereld.

MacBook is niet alleen klaar voor de draadloze wereld. Hij is er speciaal voor ontworpen en heeft de allernieuwste 802.11ac wifi- en Bluetooth 4.2-technologieën aan boord. En met de innovatieve software en diensten van Apple haal je er alles uit. Zo kun je draadloos internetten, bestanden overzetten, reservekopies maken, foto’s uploaden, printen, apps, films en muziek downloaden, beluisteren, streamen en nog zoveel meer.

Boordevol apps

Elke nieuwe Mac zit boordevol apps waarmee je zowel creatief als productief aan de slag kunt. Van Foto's en iMovie tot GarageBand voor het beheren en bewerken van je foto's en video's en het maken van muziek. Tekstverwerking, spreadsheets en presentaties met Pages, Numbers en Keynote. En Mail, Safari, Berichten en FaceTime om te e-mailen, internetten, sms’en en video- en audiochats te voeren.

Veiligheid & privacy

In macOS is alles volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid. macOS is gebaseerd op de onbetwiste stabiliteit en veiligheid van UNIX en bevat geavanceerde technologie die continu je Mac en de informatie daarop beveiligt. En met de krachtige ingebouwde versleutelingstechnieken kun je je gegevens nog eens extra beschermen.

Compatibel

Bovendien is je Mac volstrekt compatibel met de pc-wereld. Van nagenoeg alle Windows-apps zijn versies verkrijgbaar voor Mac, inclusief Microsoft Office. Je kan dus perfect Word, Excel en PowerPoint blijven gebruiken. En naast macOS kan je ook Windows standaard (licentie niet meegeleverd) op je Mac draaien.