Apple 13-inch MacBook Pro

MacBook Pro is dunner, lichter, sneller én krachtiger dan ooit. Het display was nog nooit zo helder en kleurrijk en de luidsprekers lieten nooit eerder zoveel van zich horen. Het toetsenbord is helemaal nieuw en het trackpad twee keer zo groot. De nieuwe MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.

Het helderste en kleurrijkste display ooit op een MacBook.

Het nieuwe display van de MacBook Pro is het beste ooit in een MacBook. De led-achtergrond­­verlichting is nog helderder en door de hogere contrastverhouding komen zwarte en witte tinten nog beter tot hun recht. Het display verbruikt ook minder energie dan eerdere generaties, dankzij de variabele verversings­­frequentie en het grotere diafragma van de pixels. Bovendien is dit de eerste MacBook met brede kleurweergave, voor sprankelende groene en rode tinten. Dit zorgt voor natuurgetrouwe, levendige en gedetailleerde afbeeldingen, essentieel bij kleurcorrectie, editen en grafisch ontwerpen.

Beter toetsenbord.

Ruimer trackpad.

Werken met de nieuwe MacBook Pro voelt beter dan ooit. Het toetsenbord is opnieuw ontworpen en heeft een vernieuwd en verfijnd vlinder­mechanisme waardoor typen nog prettiger is. En op het grotere Force Touch-trackpad hebben je vingers nu veel meer ruimte om te bewegen en klikken.

 

Speakers die meer van zich laten horen.

De speakers zijn helemaal opnieuw ontworpen, waardoor het dynamisch bereik nu twee keer zo groot is. Ook leveren ze tot 58 procent meer volume en een tot tweeënhalf keer luidere bas. Bovendien worden ze door het systeem direct van stroom voorzien, waardoor het maximale vermogen tot drie keer hoger is. Ideaal dus als je op je MacBook Pro snel even een nummer mixt, op locatie een video edit, of onderweg van een film geniet.

 

De ultieme tool voor professionals.

Met de nieuwe MacBook Pro ga je razendsnel van idee naar resultaat. Van de extreem krachtige en energiezuinige processors tot de supersnelle graphics en opslagmogelijkheden: de nieuwe MacBook Pro levert absolute topprestaties in een nog compactere behuizing. Innovatieve technologie zorgt voor bovendien voor een betere koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van films, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Alles gebeurt in een flits.

De nieuwe MacBook Pro heeft tot twee keer snellere graphics, een veel snellere flashopslag, superkrachtige Intel Core-processors en het snelste geheugen ooit in een MacBook Pro. Of je nu je Mac opstart, meerdere apps opent of enorme bestanden importeert, het gebeurt allemaal in een flits. Zelfs als je bezig bent met de meest veeleisende klussen, zoals het renderen van 3D-modellen of het coderen van video. Tegelijkertijd bespaar je energie bij minder zware taken, zoals surfen op het internet en e-mailen.

Genoeg energie voor een hele dag.

De nieuwe MacBook Pro is een krachtpatser pur sang met een nog dunner, lichter en compacter design. En minstens even belangrijk: je kunt hem de hele dag door blijven gebruiken. De nieuwe MacBook Pro heeft immers een batterij-autonomie van wel 10 uur. En dat in combinatie met de krachtigste en energiezuinigste Intel chips, en een betere koeling en luchtstroom. Dus waar je ook bent, je kunt altijd doorgaan met kijken, gamen of editen.

De krachtigste en veelzijdigste poort ooit.

Thunderbolt 3 is razendsnel en ook nog eens heel veelzijdig dankzij de integratie met USB-C. Met snelheden tot maar liefst 40 Gbps is Thunderbolt 3 twee keer sneller dan Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3. Thunderbolt 3 voegt gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector.

Compatibel met al je devices.

Dankzij de integratie met USB‑C is Thunderbolt 3 geschikt voor universeel gebruik. Met de juiste adapter of kabel kun je er zo’n beetje al je randapparaten mee aansluiten, zelfs twee 4K-displays of één 5K-display. Je kunt tot zes Thunderbolt-devices doorlussen en zo op één poort aansluiten, zonder dat je een hub of switch nodig hebt.

Meer power voor je devices. En voor jou.

Met Thunderbolt 3 kan de stroomvoorziening via een USB‑C-poort beide kanten op gaan. Via een poort kan een device worden opgeladen terwijl de poort zelf ook stroom kan ontvangen. Je kunt dus met één kabel je MacBook Pro aansluiten op een dock of display en tegelijkertijd opladen, met tot wel 100 watt vermogen.