13-inch MacBook Pro

In alles een Pro.

De Apple M1‑chip maakt de 13‑inch MacBook Pro ongenadig snel en krachtig. De CPU presteert tot 2,8 keer beter. De graphics zijn tot 5 keer zo snel. Dankzij de uiterst geavanceerde Neural Engine gaat machine learning tot 11 keer sneller. En de batterij gaat tot 20 uur mee, langer dan ooit in een Mac. Dé populairste notebook voor pro’s levert zo ongekende topprestaties.Kleine chip.
Immense vooruitgang.

Apple M1 - de eerste chip van Apple voor Mac - is razendsnel en energiezuinig. Hij bevat maar liefst 16 miljard transistors en is een 'system on a chip'. Die ene kleine chip bevat dus onder meer de processor (CPU), grafische processor (GPU), Neural Engine en I/O (input/output). Met zijn kracht en snelheid, grafische topprestaties, vooruitstrevende technologie en laag energie­verbruik luidt de M1-chip niet alleen het volgende tijdperk voor Mac in, maar tilt die meteen ook naar een totaal ander niveau.


8‑core CPU
Deze chip slaat alles.

De M1-chip maakt MacBook Pro waanzinnig snel en krachtig. De CPU met 8 cores raast met gemak door complexe workflows en zware taken. Hij is dan ook tot 2,8 keer sneller dan de vorige chip in MacBook Pro. En toch springt hij verbazingwekkend zuinig met energie om.


Slimme, energiezuinige snelheidsduivel

De 8-core CPU bevat vier performance-cores en vier efficiency-cores die samen veeleisende taken met meerdere threads afhandelen. Het resultaat is een gigantische snelheids­winst én een veel lager stroom­verbruik.

De high performance-core in M1 is bovendien de snelste CPU-core ter wereld in silicon-chips met een laag stroomverbruik. En M1 heeft maar liefst vier zo'n cores, die ook nog eens met elkaar samen­werken.

En terwijl zij het zware werk doen, handelen de efficiency-cores alle dagelijkse, eenvoudige taken af, en verbruiken daarvoor maar een tiende van de normale hoeveelheid stroom.

Gigantische snelheidswinst voor pro-apps

Code compileren in Xcode gaat aanzienlijk sneller. In Logic Pro kun je muziek van professionele kwaliteit opnemen, mixen en masteren, met zoveel sporen, plug-ins en virtuele instrumenten als je wilt. En in Adobe Lightroom zal je al meteen een enorme snelheidswinst opmerken bij het bewerken van foto’s.


Tot 5x

snellere graphics

8-core GPU


Zoveel kracht.
Voor zoveel moois.

De 8-core GPU op M1 is de meest geavanceerde grafische processor ooit door Apple gemaakt. Je profiteert hiermee van ’s werelds snelste geïntegreerde graphics ooit in een computer, met maar liefst vijf keer zoveel grafische slagkracht.
Acht afzonderlijke cores voor graphics.

Werk en speel op een niveau dat je stoutste dromen overtreft. Acht krachtige GPU-cores maken je graphics vloeiender, sneller en adembenemend mooi. Deze MacBook Pro moet je meemaken. 8K-video speel je moeiteloos af. En grafisch veeleisende workflows vliegen voorbij.

Ongelooflijke grafische prestaties.

Render 3D-titels tot vijf keer sneller in Final Cut Pro. Ontwerp moeiteloos ingewikkelde scènes in Unity met tot drie keer snellere graphics. En als het tijd is om te ontspannen, geniet je intens van je games met supervloeiende frame-rates. Geef je ogen de kost met ’s werelds snelste geïntegreerde graphics ooit in een computer.
Machine learning

Slim ontmoet snel.

Met machine learning (ML) kun je ingewikkelde taken als video­analyse, spraak­herkenning en beeld­verwerking automatiseren, waardoor je een enorme snelheids­winst boekt. De M1-chip met zijn 16-core Neural Engine en uitgebreide verzameling ML-technologieën tilt machine learning op MacBook Pro naar een astronomisch hoog niveau.


16‑core

Neural Engine


Tot 11x

snellere ML-prestaties

De magie van machine learning

Dankzij alle ML-technologie in de M1-chip krijgen Mac-apps opeens veel meer mogelijk­heden. Zo kunnen ze modellen genereren gebaseerd op enorme hoeveelheden gegevens, waardoor ze gezichten kunnen herkennen op foto’s en in video’s, spreektaal kunnen interpreteren voor de dicteer­functie en zelfs geluid kunnen analyseren om te bepalen of het om gelach, applaus of iets anders gaat. En om je privacy te beschermen, worden al die gegevens gewoon op je Mac mini zelf verwerkt. En wel in een razend tempo.


Op elkaar afgestemd.

De M1-chip is gewoon gemaakt voor machine learning. De CPU, GPU en Neural Engine zijn stuk voor stuk afgestemd op het afhandelen van verschillende ML-taken, en de ML-controller regelt het zo dat alles optimaal werkt. De afzonderlijke 16-core Neural Engine op de M1‑chip kan maar liefst 11 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren. De twee afzonderlijke ML-versnellers zijn gemaakt voor snelle matrix­vermenigvuldiging. Ze voeren tot een biljoen bewerkingen per seconde uit en zijn ideaal voor ML-taken waar niet de gigantische rekenkracht van de Neural Engine voor nodig is.
De kracht van
macOS Monterey
met M1.

macOS Monterey is speciaal ontwikkeld om het potentieel van de M1-chip volledig te benutten. Mac wordt er daardoor heel veel sneller op en biedt ook een pak nieuwe mogelijkheden. macOS Monterey bevat bovendien sterk verbeterde apps, heeft een prachtige nieuwe vormgeving en blinkt uit in privacy én de allerbeste beveiliging.
macOS Monterey

Meer vermogen.
En meteen wakker.

De M1-chip en macOS Monterey zorgen er samen voor dat je Mac sneller reageert. MacBook Pro komt direct uit de sluimerstand. Alles wat je dagelijks doet, zoals door je foto’s scrollen en surfen in Safari, gaat sneller. En je zwaarste apps kunnen rekenen op alle kracht die ze nodig hebben.

Meer apps dan ooit.

Maak kennis met een reeks krachtige apps, speciaal ontwikkeld voor de M1-chip. Apps waar je nu al mee werkt, draaien perfect dankzij Rosetta 2. En voor het eerst kan je ook iPhone- en iPad-apps op macOS Monterey gebruiken. Er zijn dus meer apps dan ooit voor Mac.
Veilig.
En alleen van jou.


macOS was altijd al het veiligste platform en Apple laat niets aan het toeval over. De M1-chip en macOS Monterey brengen ongeëvenaarde beveiligings- en privacy­functies naar Mac mini. Je computer en je gegevens zijn goed beschermd.
Secure Enclave-coprocessor

Regelt essentiële beveiligings­features als Touch ID en Apple Pay op de chip. Op M1 werkt hij bovendien sneller dan ooit.


Afzonderlijke engine voor AES-opslag-encryptie

Versleutelt de opslag van je Mac en beveiligt gegevens. Bewaart de encryptiesleutels veilig.


Veilig opstarten en runtime­beveiliging

Bij het opstarten wordt alleen vertrouwde Apple software geladen. Zorgt ervoor dat macOS op een veilige manier kan draaien.


Activeringsslot

De gegevens op je Mac zijn veilig afgeschermd als hij zoekraakt of gestolen wordt. Vergroot bovendien de kans dat je hem terugvindt.

Batterij voor een hele dagTot wel 20 uur batterij­duur - langer dan ooit in een Mac.
Efficiënte warmteafvoerActieve koeling voor bliksemsnelle prestaties.Centraal geheugen


De chip met grip op alles.

De M1-chip heeft tot 16 GB supersnel centraal geheugen. Doordat dit geheugen een enorme bandbreedte heeft en er nauwelijks vertraging optreedt, kunnen apps hun data efficiënt over de CPU, GPU en Neural Engine verdelen. Daardoor gaat alles moeiteloos en snel.

Tot

2 TB

SSD-opslag


Tot

3,3 GB/s

sequentiële leessnelheidRetina-display

Mooi opnieuw
uitgevonden.

Op het schitterende Retina-display zien afbeeldingen er realistischer uit, met veel meer details. Tekst is haarscherp. Heldere led-achtergrond­verlichting laat zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht komen. Brede kleur­weergave (P3) zorgt voor nog mooiere groene en rode tinten dan sRGB. En iedere MacBook Pro is voorzien van True Tone-technologie. True Tone stemt dynamisch de witbalans af op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt.
Helderheid

500 nits

Brede kleurweergave (P3)

25%
meer kleuren dan sRGB

True Tone

Je omgeving bepaalt het beeld

True Tone-technologie


Je ogen worden dit nooit moe. MacBook Pro stemt de witbalans van het scherm automatisch af op het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt.Camera en microfoons

Word gezien.
En gehoord.

Dankzij de M1 haalt de FaceTime HD-camera alles uit Apple's nieuwste beeldsignaal­­processor. Zo ben je beter in beeld tijdens videoconferenties en zijn er meer details zichtbaar, zowel in de schaduwen als waar het licht op valt. En of je nu een vergadering voorzit, je eigen podcast hebt of bijpraat met je vrienden en familie: dankzij nieuwe microfoons van studio­kwaliteit hoort iedereen je luid en duidelijk.


FaceTime HD-camera


Dankzij de M1-chip zie je er ook nog eens op je best uit. Lichte delen bij weinig licht waren nog nooit zo mooi. Dankzij de geavanceerde ruis­onderdrukking zie je meer scherpte in donkere delen van het beeld. En gezichts­herkenning gebruikt de Neural Engine om de witbalans en belichting aan te passen, zodat je huidskleur beter overeenkomt met de werkelijkheid.
Drie microfoons


Studiokwaliteit.
Zonder de studio.

Een signaal‑ruis­verhouding die zich kan meten met die van professionele microfoons.


Magic Keyboard

Tik alles nog
sneller af.

Met het Magic Keyboard doe je alles nog sneller en efficiënter. Het vernieuwde schaar­­mechanisme zorgt dat je makkelijker, nauwkeuriger en stiller typt. Op de Touch Bar heb je de commando’s die je het meest gebruikt altijd binnen handbereik. Dat scheelt weer tijd en toets­aanslagen. En met Touch ID kun je snel en veilig inloggen en betalen.

Schaarmechanisme


Elke toetsaanslag, gedachte of coderegel voelt gewoon goed.

Touch Bar


Sneller op je doel af. Meer shortcuts en features binnen handbereik. Zoals je favoriete emoji, je standaard­talen en snelle toegang tot Siri.


Touch ID

Vergrendel en ontgrendel je MacBook Pro met één vinger. Met diezelfde vinger kun je ook films huren, apps kopen, een beveiligde systeem­instelling ontgrendelen of een beveiligd bestand openen.

Je hoeft je wacht­woord niet meer te typen. En wil je online met Apple Pay betalen, dan vult Touch ID automatisch je verzend­adres en betalings­gegevens in zonder de gegevens van je bankkaart vrij te geven.


Je Mac
ontgrendelen

Met Apple Pay
betalen

Bestanden openen
die met een paswoord
zijn beveiligd

Aankopen doen
in de Apple TV-app


Connectiviteit

Maak verbinding.
Sneller dan ooit.


Wifi 6

Doorvoer tot 1,2 Gb/s

De volgende generatie wifi is niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat de verbinding van MacBook Pro goed blijft wanneer er meer devices verbinding maken met hetzelfde netwerk.


Thunderbolt/USB 4

Ultrahoge bandbreedte en ultraveelzijdig. Dat is Thunderbolt in een notendop. Via een Thunderbolt-poort (MacBook Pro heeft er twee of vier) kun je razendsnel gegevens overzetten, je MacBook Pro opladen, randapparaten en een display (tot 6K) aansluiten.Opladen

Extern display

Overdracht
tot 40 Gb/s

Je devices
aansluiten


Ruil je oude Mac in voor korting op een nieuwe.

Heeft je oude Mac zijn beste tijd gehad, ruil 'm dan in voor korting op een nieuwe. Goed voor jou én het klimaat. Want Apple recycleert je oude computer tot het kleinste onderdeel. Bereken de waarde van je oude computer op onze inruilpagina.


Waarom Pure Lifestyle?

Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller uit Ninove. Ons team van Apple experts werkt fulltime voor onze Apple-afdeling en garandeert je de allerbeste service. Sowieso installeren wij gratis je nieuwe Mac. En we zetten de gegevens over van je oude Mac. We zorgen ervoor dat je perfect overweg kan met je nieuwe maatje en je mag gratis naar workshops en opleidingen. En als het ooit om welke reden ook foutloopt, dan krijg je van ons tijdens de herstelling een gratis vervangtoestel. Exclusief als je je Mac bij Pure Lifestyle aankoopt.Vitra Hal Wood