Apple 13-inch MacBook Pro met Touch Bar & Touch ID

MacBook Pro is dunner, lichter, sneller én krachtiger dan ooit. Het display was nog nooit zo helder en kleurrijk. En met de gloednieuwe Touch Bar heb je altijd direct toegang tot alle tools die je wilt gebruiken. De nieuwe MacBook Pro is het resultaat van grensverleggende ideeën. En helemaal klaar voor die van jou.

Touch Bar en Touch ID

Een baanbrekende manier om met je Mac te werken.

De Touch Bar is een in het toetsenbord ingebouwde glazen strook die je kunt bedienen met Multi-Touch-gebaren. In de Touch Bar verschijnen de meest relevante tools direct op je toetsenbord. Bovendien passen ze zich automatisch aan je werkzaamheden aan, waardoor alles nóg makkelijker gaat. Alles wat op de Touch Bar verschijnt, voelt meteen vertrouwd. Je kunt er dus zo mee aan de slag. Eén keer aanraken is genoeg om te kiezen tussen bijvoorbeeld toetscombinaties en emoji’s. Je kunt ook in schermvullende weergave door een video scrollen, of tikken om door foto’s te bladeren en ze te bewerken. Telefoontjes of FaceTime-gesprekken beantwoorden, het volume en de helderheid regelen of kleuren kiezen voor teksten of objecten in Pages of Keynote.

Voor al je favoriete apps. En die van morgen.

Met de Touch Bar voelen de apps die je dagelijks gebruikt heel anders aan. Het is een dynamische tool die een extra dimensie toevoegt aan bestaande en nieuwe apps.

Je Touch Bar helemaal personaliseren.

In veel apps kun je de Touch Bar zelf instellen met de commando’s die jij het nuttigst vindt. Houd de FN-toets op het toetsenbord ingedrukt en de functietoetsen verschijnen.

Touch ID. Nu ook op je Mac.

Je Mac ontgrendelen ging nog nooit zo makkelijk. Je hebt direct toegang tot systeeminstellingen en vergrendelde notities. En je kunt schakelen tussen gebruikers, allemaal met één vinger.

Het helderste en kleurrijkste display ooit op een MacBook.

Het nieuwe display van de MacBook Pro is het beste ooit in een MacBook. De led-achtergrond­­verlichting is nog helderder en door de hogere contrastverhouding komen zwarte en witte tinten nog beter tot hun recht. Het display verbruikt ook minder energie dan eerdere generaties, dankzij de variabele verversings­­frequentie en het grotere diafragma van de pixels. Bovendien is dit de eerste MacBook met brede kleurweergave, voor sprankelende groene en rode tinten. Dit zorgt voor natuurgetrouwe, levendige en gedetailleerde afbeeldingen, essentieel bij kleurcorrectie, editen en grafisch ontwerpen.

Beter toetsenbord.

Ruimer trackpad.

Werken met de nieuwe MacBook Pro voelt beter dan ooit. Het toetsenbord is opnieuw ontworpen en heeft een vernieuwd en verfijnd vlinder­mechanisme waardoor typen nog prettiger is. En op het grotere Force Touch-trackpad hebben je vingers nu veel meer ruimte om te bewegen en klikken.

 

Speakers die meer van zich laten horen.

De speakers zijn helemaal opnieuw ontworpen, waardoor het dynamisch bereik nu twee keer zo groot is. Ook leveren ze tot 58 procent meer volume en een tot tweeënhalf keer luidere bas. Bovendien worden ze door het systeem direct van stroom voorzien, waardoor het maximale vermogen tot drie keer hoger is. Ideaal dus als je op je MacBook Pro snel even een nummer mixt, op locatie een video edit, of onderweg van een film geniet.

 

De ultieme tool voor professionals.

Met de nieuwe MacBook Pro ga je razendsnel van idee naar resultaat. Van de extreem krachtige en energiezuinige processors tot de supersnelle graphics en opslagmogelijkheden: de nieuwe MacBook Pro levert absolute topprestaties in een nog compactere behuizing. Innovatieve technologie zorgt voor bovendien voor een betere koeling en luchtstroom bij intensieve taken, zoals het bewerken van films, het overzetten van grote bestanden of het spelen van grafisch veeleisende games.

Alles gebeurt in een flits.

De nieuwe MacBook Pro heeft tot twee keer snellere graphics, een veel snellere flashopslag, superkrachtige Intel Core-processors en het snelste geheugen ooit in een MacBook Pro. Of je nu je Mac opstart, meerdere apps opent of enorme bestanden importeert, het gebeurt allemaal in een flits. Zelfs als je bezig bent met de meest veeleisende klussen, zoals het renderen van 3D-modellen of het coderen van video. Tegelijkertijd bespaar je energie bij minder zware taken, zoals surfen op het internet en e-mailen.

Genoeg energie voor een hele dag.

De nieuwe MacBook Pro is een krachtpatser pur sang met een nog dunner, lichter en compacter design. En minstens even belangrijk: je kunt hem de hele dag door blijven gebruiken. De nieuwe MacBook Pro heeft immers een batterij-autonomie van wel 10 uur. En dat in combinatie met de krachtigste en energiezuinigste Intel chips, en een betere koeling en luchtstroom. Dus waar je ook bent, je kunt altijd doorgaan met kijken, gamen of editen.

De krachtigste en veelzijdigste poort ooit.

Thunderbolt 3 is razendsnel en ook nog eens heel veelzijdig dankzij de integratie met USB-C. Met snelheden tot maar liefst 40 Gbps is Thunderbolt 3 twee keer sneller dan Thunderbolt 2 en acht keer sneller dan USB 3. Thunderbolt 3 voegt gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector. De MacBook Pro met Touch Bar beschikt over vier poorten, twee aan elke kant.

Compatibel met al je devices.

Dankzij de integratie met USB‑C is Thunderbolt 3 geschikt voor universeel gebruik. Met de juiste adapter of kabel kun je er zo’n beetje al je randapparaten mee aansluiten, zelfs twee 4K-displays of één 5K-display. Je kunt tot zes Thunderbolt-devices doorlussen en zo op één poort aansluiten, zonder dat je een hub of switch nodig hebt.

Meer power voor je devices. En voor jou.

Met Thunderbolt 3 kan de stroomvoorziening via een USB‑C-poort beide kanten op gaan. Via een poort kan een device worden opgeladen terwijl de poort zelf ook stroom kan ontvangen. Je kunt dus met één kabel je MacBook Pro aansluiten op een dock of display en tegelijkertijd opladen, met tot wel 100 watt vermogen.

13-inch MacBook Pro met Touch Bar en Touch ID 
vanaf  

€ 1.999,00

€ 1.899,00