Apple MacBook Air

De dunne en lichte MacBook Air is nu krachtiger dan ooit. Hij heeft een schitterend Retina-display, een nieuw Magic Keyboard en Touch ID. Hij is tot twee keer zo snel, heeft snellere graphics en twee keer zoveel opslagcapaciteit. En de batterij gaat de hele dag mee. MacBook Air is niet alleen de ideale notebook voor al je dagelijkse bezigheden. Het is ook de groenste Mac aller tijden. De elegante wigvorm is gemaakt van 100% gerecycleerd aluminium.

Student of leerkracht?

12% korting op MacBook Air en MacBook Pro.

En alle accessoires die je er bij koopt.

Back 2 school


Meer info.

Retina-display

Vier miljoen pixels.
Eén wow.

Het display heeft een resolutie van 2560 x 1600 met meer dan vier miljoen pixels, je kijkt je ogen uit. Afbeeldingen zien er realistischer en meer gedetailleerd uit. Tekst is haarscherp. True Tone-technologie stemt automatisch de witbalans af op het omgevings­licht, waardoor webpagina’s en e-mails er even natuurlijk uitzien als op papier. Dankzij de miljoenen kleuren komen alle beelden volledig tot leven. En het displayglas loopt helemaal door tot de rand van de behuizing, zodat je goed kunt focussen op wat er op het scherm staat. Kortom, dit display is een feest voor het oog.

True Tone-technologie.

True Tone-technologie stemt automatisch de witbalans af op het omgevings­licht. Zo zien webpagina’s en e-mails er even natuurlijk uit als op een gedrukte pagina.

Helft meer kleuren.

Met 48% meer kleuren dan op het display van de vorige generatie MacBook Air komt het beeld van de nieuwe MacBook Air helemaal tot leven.

13,3-inch Retina-display met hoge resolutie.

Alles ziet er nog beter uit, realistischer en scherper. Inclusief je foto's en video's. Teksten op het Retina-display van MacBook Air worden haarscherp weergegeven.

Prestaties

Makkelijk mee te nemen. Moeilijk te evenaren.

MacBook Air weegt slechts 1,29 kg en staat garant voor geweldige prestaties. De quad-core Intel Core i7-processor levert tot 2x snellere CPU-prestaties en tot 80 procent snellere graphics. Internetten, gamen of een video bewerken, het gaat allemaal makkelijker dan ooit. Met tot 16 GB krachtig 3733-MHz geheugen werkt alles soepel, ook als je veel apps tegelijk geopend hebt. Op de snelle SSD vanaf 256 GB heb je twee keer zoveel ruimte als bij de vorige standaard­configuratie. En heb je meer ruimte nodig voor al je video’s, muziek, foto’s, bestanden en games, dan is een configuratie tot 2 TB mogelijk.

Toetsenbord

Fingerspitzen­gefühl.

MacBook Air heeft nu het nieuwe Magic Keyboard, dat werd geïntroduceerd op de 16-inch MacBook Pro. Het vernieuwde schaar­mechanisme heeft een key travel van 1 mm en zorgt dat je makkelijker, nauwkeuriger en stiller typt. Met de pijltoetsen in een omgekeerde T kun je soepel navigeren, of je nu bezig bent met coderegels, spreadsheets of een game. En dankzij de omgevings­licht­­sensor en de toetsen met achtergrond­verlichting kun je ook bij weinig licht gewoon doortypen.

Force Touch-trackpad.

Het Force Touch-trackpad behoort tot de beste ter wereld. Met subtiele verschillen in de hoeveelheid druk die je uitoefent kun je aangeven wat er moet gebeuren. De besturing is uiterst precies en je krijgt altijd dezelfde reactie, ongeacht waar je klikt. Bovendien is het trackpad groot genoeg voor Multi-Touch-bewegingen als knijpen en scrollen. Je vingers vinden vanzelf de weg.

Touch ID

Je vingerafdruk is je wachtwoord.

MacBook Air heeft Touch ID voor geavanceerde beveiliging en meer gebruiksgemak. Je plaatst gewoon je vinger op de Touch ID-sensor en je Mac wordt ontgrendeld. Met je vingerafdruk kun je meteen bij beveiligde bestanden, notities en systeem­­instellingen, zonder eerst het zoveelste wacht­woord in te voeren. Met Touch ID blijven je privégegevens privé.

Apple T2 Security-chip

MacBook Air is voorzien van de Apple T2 Security-chip, de tweede generatie van een door Apple ontworpen Mac-siliciumchip die je Mac nog veiliger maakt.

Speakers en camera

Luid en duidelijk.

MacBook Air klinkt beter dan ooit dankzij de allernieuwste geluids­technieken. De stereo­speakers leveren twee keer zoveel bas en 25% meer volume. Ook is het stereogeluid breder, wat je meteen hoort als je muziek luistert of een film kijkt. Dankzij de FaceTime HD-camera zien al je vrienden je in hoge definitie. En nu vangen drie microfoons je stem op, zodat je nog duidelijker overkomt als je via FaceTime belt, iets dicteert of iets tegen Siri zegt.

Thunderbolt 3

Eén voor allen,
alles-in-één.

Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een hoge bandbreedte combineert met de veelzijdigheid van USB-C. En MacBook Air heeft er twee. Thunderbolt 3 voegt supersnelle gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen samen in één compacte connector met een doorvoer­snelheid van wel 40 Gb/s. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2 en maar liefst acht keer sneller dan USB 3. Je devices - zoals je iPhone, iPad, printer, externe schijf of camera - sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter. En de Thunderbolt 3-​connector is symmetrisch: je plugt hem dus altijd in één keer goed in.macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Alles wat je zo fijn vindt aan Mac. En nog veel meer. Dat is macOS Catalina. Met geheel nieuwe apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features in de apps die je dagelijks gebruikt. En Sidecar, waarmee je iPad kunt gebruiken als tweede beeldscherm.

macOS

Daarom werkt alleen een Mac zoals een Mac.

macOS is het besturings­systeem van de Mac. Je doet er dingen mee die op andere computers niet mogelijk zijn. Het is speciaal ontwikkeld voor de hardware waarop het draait. En andersom. macOS bevat een heel pakket aan intuïtieve apps, waarmee je sneller en vlotter kunt werken én nog meer plezier beleeft aan je Mac. macOS werkt hand in hand met iCloud om je foto’s, documenten en andere bestanden op al je devices altijd up-to-date te houden. Hierdoor werkt je Mac perfect samen met je iPhone en iPad. En alles is volledig ontworpen met het oog op privacy en veiligheid.

Al je devices werken samen als één.

Continuïteit. Je Mac werkt met je andere Apple toestellen samen zoals geen enkele andere computer dat kan. Een telefoontje op je iPhone kan je beantwoorden op je Mac. Of ook: een foto nemen met je iPhone en het resultaat direct op je Mac bekijken. Aan een document, bericht of mail beginnen op Mac en het afwerken op je iPhone. En zelfs teksten of afbeeldingen kopiëren en plakken van het ene naar het andere device.

Materialen

Gemaakt van 100% gerecycleerd aluminium.

MacBook Air is gemaakt van een speciaal door Apple gecreëerde aluminium­­legering, die even sterk en solide is én er net zo mooi uitziet, zonder dat ze nieuw aluminium uit de grond hoeven te halen. Voor deze legering worden resten aluminium­­schaafsel gebruikt, die tot op atoomniveau worden bewerkt. Het resultaat is een behuizing met die net zo oogverblindend mooi en sterk is als al onze andere behuizingen.


47% lagere CO₂-uitstoot
Aluminium uit de 6000-serie dat sterk is en lang meegaat
Apple MacBook Air