Apple 21,5-inch iMac met Retina 4K-display

Makkelijk, mooi, meeslepend. Dat is de basis van elke iMac. En nu meer dan ooit. Want in de nieuwe iMac zit nog meer indrukwekkende technologie, met compleet nieuwe processors, geavanceerde graphics, innovatieve opslagmogelijkheden en snellere poorten. En alles komt tot leven op het meest heldere en kleurrijke Retina-display op een iMac tot nog toe. Dus werken op een iMac blijft een schitterend idee.


Een schitterend idee.

Meer dan ooit.

iMac is sneller en krachtiger dan ooit. Hij is nu uitgerust met Intel Core i5‑ en i7-processors van de zevende generatie en heeft de nieuwste snelle graphics en aansluitmogelijkheden aan boord. Ook de opslagsnelheid staat op een hoger plan: de snelle, grote Fusion Drive is nu verkrijgbaar als standaardconfiguratie. Met deze iMac doe je alles wat je graag doet op je Mac. En altijd op topsnelheid. Met het helderste Retina-display ooit.


Alles in de hoogste versnelling.

In elke iMac zit nu een compleet nieuwe Intel Core-processor van de zevende generatie. De 21,5‑inch iMac met Retina 4K-display haalt snelheden tot 3,6 GHz. Nog nooit was een 21,5-inch iMac zo snel. Turbo Boost biedt je zelfs nog meer kracht als je processor­­intensieve apps als Logic Pro of Final Cut Pro gebruikt. Het gebeurt allemaal achter de schermen, maar het verschil merk je aan alles.


Graphics.

Geweldige visuele effecten en 3D-graphics.



Wow.

Alles op iMac ziet er adembenemend uit. Foto's. Films. Games. Alles komt tot leven. En je lijkt je middenin de actie te bevinden. Vanwaar komt al dat grafisch geweld? De nieuwe iMac met Retina 4K-display heeft de Radeon Pro 500-reeks aan boord, een nieuwe, geavanceerde grafische kaart met tot 4 GB eigen VRAM. Die zorgt voor geweldige visuele effecten, 3D-graphics en geavanceerde mogelijkheden voor videobewerking.


Supersnelle opslag. Supersnel van begrip.

Bij opslag draait het om ruimte. Maar ook de snelheid is van belang. Met een Fusion Drive hoef je geen concessies te doen. De apps en bestanden die je het meest gebruikt, worden automatisch bewaard in snelle flashopslag. De rest gaat naar een harde schijf met veel capaciteit. Opstarten, apps openen, foto’s importeren, met Fusion Drive gaat het allemaal veel sneller en efficiënter.




Retina-display

Nu nog briljanter.


Helderder dan ooit. Meer kleuren dan ooit.

Het Retina-display van de nieuwe iMac is helderder en levendiger dan ooit, vanuit welke hoek je het ook bekijkt. Beelden spatten van het scherm, met één miljard kleuren en een helderheid van 500 nits. Het nieuwe Retina-display is overigens 43% helderder dan dat van zijn voorganger. En ook dat was al een buitenbeentje. De pixeldichtheid is zo hoog dat je de losse pixels niet van elkaar kunt onderscheiden. Tekst is zo scherp dat het lijkt alsof je je e‑mail en documenten op een geprinte pagina bekijkt.


De kleur die je fotografeert, is de kleur die je ziet.

De wereld zit vol spectaculaire kleuren en iMac laat er nu nog meer op je scherm zien. Wel 1 miljard. Het Retina-display heeft een P3-kleurweergave en gebruikt geen witte standaard-leds maar geavanceerde rood-groene fosfor-leds. De verhouding tussen de drie kleuren rood, groen en blauw wordt op een evenwichtige manier vertaald in levensechte, meer gebalanceerde kleuren.



Twee keer zo snel en twee keer zo veel bandbreedte als de vorige generatie.

Elke nieuwe iMac bevat twee Thunderbolt 3-poorten (USB‑C), voor supersnelle gegevensoverdracht tot 40 Gbps voor externe schijven en camera’s, en twee keer zo veel bandbreedte voor video en aangesloten displays. Vier USB 3-poorten geven je ruim voldoende mogelijkheden voor het aansluiten van randapparaten zoals printers, een iPhone, iPad of flashdrive. En iMac heeft ook Gigabit Ethernet, supersnelle WiFi (via drie datastromen) en Bluetooth 4.2 aan boord.

Extra schermen aansluiten.

Via Thunderbolt 3 kan je één 5K‑display aansluiten, als aanvulling op het geweldige display van je iMac. En je kunt ook twee 4K‑displays aansluiten. Je hebt dan in totaal maar liefst meer dan 32 miljoen pixels.



Innovatief. Iconisch. Indrukwekkend.

iMac was altijd al de ultieme combinatie van vorm en functionaliteit. Alle onderdelen - van de processor tot het geheugen, opslagruimte en grafische kaart - zitten in één strak en simpel design. En de nieuwe iMac heeft gloednieuwe technologie voor prestaties van ongekend niveau. Toch is hij aan de randen nog steeds maar 5 mm dun.

Ergonomisch ontwerp.

Het haarscherpe beeldscherm van de iMac zit stevig vast aan een solide aluminium voet dat amper 17,5 cm plaats in beslag neemt. Om de juiste kijkhoek te bepalen, kan je het scherm ietsje naar voor of achter kantelen.

Stereospeakers en FaceTime HD-camera.

In de iMac zijn stereospeakers, een microfoon en FaceTime HD-camera ingebouwd voor video- en audiogesprekken.

Virtuoos. En nu ook virtueel.

Virtual reality maakt z’n debuut op iMac. Je kunt nu 360°‑video editen in apps als Final Cut Pro, en geavanceerde 3D VR‑content creëren.



Apple accessoires.

Oplaadbaar. Opmerkelijk.

Apple levert standaard het draadloze AZERTY-toetsenbord Magic Keyboard mee en de Magic Mouse 2. Optioneel is Magic Trackpad 2 verkrijgbaar en het nieuwe draadloze en oplaadbare AZERTY-Magic Keyboard met numeriek toetsenblok. Dat is superhandig om spreadsheets te bewerken en te navigeren in professionele apps.

Magic Keyboard.

Het meegeleverde Apple Magic Keyboard is een draadloos AZERTY-toetsenbord met een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Met zijn lage profielhoek en full-size toetsen is het aangenaam en precies typen. Voor wie veel met cijfers werkt, is het nieuwe, optionele, en draadloze Magic Keyboard (AZERTY) met numeriek toetsenblok superhandig.

Magic Mouse 2.

Magic Mouse 2 is een draadloze Multi-Touch muis met een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Dankzij zijn pluimgewicht en lage profielhoek ligt Magic Mouse 2 soepel in de hand. Ze glijdt vlotjes over je bureau, terwijl het Multi-Touch-oppervlak bovenaan zorgt voor een ongekend comfort.

Magic Trackpad 2

Met Magic Trackpad 2 - voorzien van een oplaadbare batterij - brengt Apple Force Touch naar je desktop. Magic Trackpad 2 heeft over de gehele breedte een glazen oppervlak. Door het lage profiel scrol en swipe je sneller en vlotter dan ooit. En met Force Touch-technologie krijg je meer gedaan naarmate je harder op het oppervlak drukt.

macOS Sierra.

Daarom werkt alleen een Mac zoals een Mac.

Het kloppend hart van je Mac.

Alles wat je op je Mac doet, begint bij het besturings­systeem macOS. Met macOS Sierra komt Siri voor het eerst naar Mac. Daarnaast kun je op meer manieren foto’s en video’s bekijken, veilig online shoppen en makkelijk schakelen tussen je devices.

Apple 21,5-inch iMac met Retina 4K-display