Apple iMac Pro

iMac Pro is van A tot Z ontwikkeld voor professioneel gebruik. Hij is uitgerust met de krachtigste processors en graphics ooit in een Mac en levert ongeziene prestaties dankzij een indrukwekkende combinatie van geheugen, opslag en I/O. Verder heeft iMac Pro een 27-inch Retina 5K-display en een slank all-in-one design. Of je nu fotograaf, video-editor, 3D-animator, muzikant, software­developer of wetenschapper bent: met iMac Pro maak je moeiteloos werk van de meest complexe ideeën.

De krachtigste Mac ooit.

Intel Xeon W-processor

Tot wel 18 cores.

iMac Pro heeft een razendsnelle 4-core­processor die je kan uitbreiden met maar liefst 8, 10, 14 of 18 cores. Met Turbo Boost-snelheden tot 4,5 GHz levert iMac Pro ruim voldoende vermogen en flexibiliteit voor razendsnelle multicore­processing en single-thread­prestaties. Dankzij nieuwe AVX-512-vector­instructies en een verbeterde cache-architectuur is de processor sneller dan ooit.

Complexe materie?
Net zo makkelijk.

Afbeeldingen renderen, 8K-video’s editen, realtime audio-effecten maken, een nieuwe app ontwikkelen, het gaat allemaal bliksemsnel op iMac Pro. Een uitslaande brand. Stortbuien. Wuivend graan in de wind. Met een razendsnelle processor met tot 18 cores en hyperthreading-technologie kun je op iMac Pro moeiteloos allerhande deeltjes­­simulaties opzetten en renderen, in statische of geanimeerde vorm, en in 2D of 3D.

Vega Graphics.

Het monster achter al dat moois.

Graphics zoals de Radeon Pro Vega vind je in geen enkele andere Mac. De Vega-GPU is razendsnel met tot maar liefst 16 GB High Bandwidth Memory. Dat is tot twee keer sneller dan andere iMac-GPU’s en tot drie keer sneller dan de GPU in Mac Pro. Hierdoor zijn hogere frame-rates mogelijk voor VR, net als realtime 3D-rendering, meer levensechte speciale effecten en gamen op z’n best. Bovendien ondersteunt de GPU zowel single-precision als half-precision computing. Bewerkingen die geen single precision (32 bits) nodig hebben, gaan dus twee keer zo snel, tot maar liefst 22 teraflops.

Kracht tot de zoveelste macht.

Virtual reality wordt realiteit.

Op iMac Pro met nieuwe Vega-GPU ga je niet alleen volledig op in een virtuele wereld, je kan die ook helemaal zelf creëren. iMac Pro is op alle fronten gemaakt voor de krachtigste prestaties.

Meer geheugen voor megaprojecten.

Met vier geheugenkanalen heeft iMac Pro plaats voor tot maar liefst 128 GB geheugen. Zo kun je moeiteloos complexe 3D-modellen visualiseren, simuleren en renderen. Of meerdere test­­omgevingen creëren om software te ontwikkelen voor verschillende platforms. In meerdere complexe apps tegelijk werken, is een fluitje van een cent op iMac Pro.

Geavanceerde opslag.

Sneller laden. Sneller openen.

Met tot maar liefst 4 TB aan 100% flashopslag kun je ongeacht de codec aan grote 4K- en HD-projecten werken. En met een overdrachts­snelheid van 3 GB/s gaat het laden van grote bestanden en het openen van apps sneller dan ooit.

Verbeterde integratie en beveiliging.

T2-chip

De Apple T2 is de Mac-siliciumchip van de tweede generatie. Apple ging uit van enkele controllers in bestaande Mac-systemen, zoals de systeem­beheercontroller, beeld­signaal­processor, audio­controller en SSD-controller. Die hebben ze opnieuw ontworpen en geïntegreerd in de T2, waardoor je compleet nieuwe dingen kunt doen op Mac. Zo werkt de beeld­signaal­processor van de T2 samen met de FaceTime HD-camera voor betere tonemapping, meer controle over de belichting en automatische belichting/witbalans op basis van gezichts­herkenning.

T2-chip

Nog veiliger.

Verder maakt de T2-chip iMac Pro nog veiliger. De Secure Enclave-coprocessor vormt de basis voor nieuwe versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Alle gegevens op de SSD worden versleuteld met speciale AES-hardware. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor de prestaties van de SSD, terwijl de Intel Xeon-processor helemaal beschikbaar blijft voor het eigenlijke rekenwerk. De veilige-opstart­feature voorkomt dat er kan geknoeid worden met de laagste software­niveaus. Bij het opstarten wordt alleen die besturings­systeem­software geladen die door Apple als vertrouwd is aangemerkt.

Serieuze I/O. Voor het serieuze werk.

iMac Pro is voorzien van supersnelle poorten waarmee je heel makkelijk een hoogwaardig werk­station opzet. Je hebt vier Thunderbolt 3-poorten, dus je kunt twee 5K‑displays aansluiten waardoor je in totaal over maar liefst 44 miljoen pixels beschikt. Gegevens zet je over met een snelheid van niet minder dan 40 Gb/s. En iMac Pro beschikt over 10-Gigabit Ethernet. Daardoor gaat het uitwisselen van bestanden tussen desktops of het werken met geavanceerde netwerk­opslag nu tot 10 keer sneller.

Je werk op het grote scherm. Of op twee. Of drie.

Als je twee RAID-systemen en twee 5K-displays aansluit op de vier Thunderbolt 3-poorten creëer je een geavanceerd werk­station. En kun je je werk bekijken in maar liefst 44 miljoen pixels.

Retina 5K-display.

Een miljard kleuren.

Het 27-inch Retina 5K-display is het beste iMac-display ooit, met een helderheid van 500 nits en 14,7 miljoen pixels. Het is alsof het gestroomlijnde all-in-one design achter het indruk­wekkende scherm verdwijnt, zodat jij je volledig op de inhoud kan concentreren. Met de P3-kleur­weergave en ondersteuning voor een miljard kleuren zien beelden er op iMac Pro 100% natuurgetrouw uit.

All-in-one design.

Meer creatieve vrijheid.

Achter het schitterende Retina 5K-display van iMac Pro schuilt alle kracht van een hoogwaardig werk­station. Toch is de slanke behuizing bij de randen maar 5 mm dun. En omdat het systeem met maar één kabel van stroom wordt voorzien, blijft je werkplek netjes opgeruimd. Dankzij het efficiënte design kun je al je aandacht richten op je werk, niet op waar je mee werkt.

Geavanceerd warmte­management.

Zoveel power in zo’n compact design vereist een compleet nieuwe manier van koeling. De thermische architectuur van iMac Pro is dan ook helemaal opnieuw ontworpen met twee ventilatoren, een grote koelplaat en extra ventilatie. Het resultaat? Bijna 75 procent meer lucht­stroom en 80 procent meer thermisch vermogen. Dit betekent dat iMac Pro 500 watt aankan, 67 procent meer dan de 27-inch iMac.

Gloednieuwe speakers.

De verbeterde stereo­speakers in iMac Pro leveren een groot frequentie­bereik, een zware bas en meer volume. Kletterende bekkens, gelaagde effecten, gesampled geluid, alles klinkt je even helder in de oren. En dankzij de vier straal­vormende microfoons is je stem ook bij veel achter­grond­­geluid goed te horen.

Accessoires met een donker kantje.

Deze nieuwe accessoires in space­grijs zijn alleen verkrijgbaar bij aanschaf van een iMac Pro. Ze zijn draadloos, oplaadbaar en gewoon geweldig om te zien. Het nieuwe Magic Keyboard bevat een numeriek toetsenblok. En om het helemaal af te maken, kun je kiezen uit de Magic Mouse 2 of Magic Trackpad 2.