Apple iMac Pro

iMac Pro is van A tot Z ontworpen voor professioneel gebruik. Hij is voorzien van de krachtigste processors en graphics ooit in een iMac en levert absolute topprestaties dankzij een indrukwekkende combinatie van geheugen, opslag en aansluitingsmogelijkheden. En dat alles achter een prachtig Retina 5K-display in een slank all-in-one design. Of je nu fotograaf, video-editor, 3D-animator, muzikant, software­developer of wetenschapper bent: iMac Pro maakt prachtig werk van je meest complexe ideeën.

Tot 18 cores Intel Xeon W-processor

Krachtpatser is nog veel te soft uitgedrukt.

Professionals zijn helemaal weg van iMac. En met iMac Pro haal je niet alleen een beauty maar ook een beest in huis. Nog nooit was een iMac zo krachtig. iMac Pro heeft een razendsnelle 4-core­processor die je kan uitbreiden met maar liefst 8, 10, 14 of 18 cores. En dat is géén typfout.

Razendsnel.
En nog sneller.

Met Turbo Boost-snelheden tot 4,5 GHz levert iMac Pro ruim voldoende vermogen en flexibiliteit voor razendsnelle multicore­processing en single-thread­prestaties. Dankzij AVX-512-vector­instructies en een geavanceerde cache-architectuur is de processor sneller dan ooit. Afbeeldingen renderen, 8K-video’s editen, foto’s bewerken, realtime audio-effecten maken, een nieuwe app ontwikkelen, het gaat allemaal bliksemsnel.

Complexe materie?
Net zo makkelijk.

Een uitslaande brand. Stortbuien. Wuivend graan in de wind. Met tot 18 cores en hyperthreading-technologie kan je op iMac Pro moeiteloos allerhande deeltjes­­simulaties opzetten en renderen, in statische of geanimeerde vorm, en in 2D of 3D.

Vega Graphics.
Het monster achter al dat moois.

Graphics zoals de Radeon Pro Vega vind je in geen enkele andere Mac. De Vega-GPU is razendsnel met tot maar liefst 16 GB High Bandwidth Memory. Dat is tot twee keer sneller dan andere iMac-GPU’s.

Kracht tot de zoveelste macht.

Dankzij de Vega GPU in iMac Pro zijn hogere frame-rates mogelijk voor VR. Je gaat niet alleen volledig op in een virtuele wereld, je kan die ook helemaal zelf creëren. De Vega GPU zorgt ook voor supersoepele en realtime 3D-rendering, meer levensechte speciale effecten en gamen op z’n best. Bovendien ondersteunt de GPU zowel single-precision als half-precision computing. Bewerkingen die geen single precision (32 bits) nodig hebben, gaan dus twee keer zo snel, tot maar liefst 22 teraflops.

Tot 256 GB 2666‑MHz DDR4 ECC

Meer geheugen voor megaprojecten.

Met vier geheugenkanalen biedt iMac Pro plaats voor tot maar liefst 256 GB geheugen. Zo kan je moeiteloos complexe 3D-modellen visualiseren, simuleren en renderen. Of meerdere test­­omgevingen creëren om software te ontwikkelen voor verschillende platforms. Je werkt zonder problemen in meerdere apps tegelijk. Zoveel power. Voor alles wat je wilt doen.

Geavanceerde opslag.

Sneller laden.
Sneller openen.

Met tot maar liefst 4 TB aan 100% flashopslag (3,3 GB/s schrijfsnelheid en 2,8 GB/s leessnelheid) kan je ongeacht de codec aan grote 4K- en HD-projecten werken. iMac Pro biedt ruim voldoende bandbreedte om meerdere videostreams af te handelen. En met een overdrachts­snelheid van 3 GB/s gaat het laden van grote bestanden en het openen van apps bliksemsnel.

Apple T2 Security-chip

iMac Pro is voorzien van de Apple T2 Security-chip, een speciaal door Apple gemaakte Mac-siliciumchip van de tweede generatie. Apple ging uit van enkele controllers in bestaande Mac-systemen, zoals de systeem­beheer­controller, beeldsignaal­processor, audio­controller en SSD-controller. Die hebben ze helemaal opnieuw ontworpen en geïntegreerd in de T2 Security-chip, zodat de Mac tot nog meer in staat is. Zo werkt de beeldsignaal­processor samen met de FaceTime HD-camera om te zorgen voor betere tonemapping, meer controle over de belichting en automatische belichting/witbalans op basis van gezichts­herkenning.

Verbeterde integratie en beveiliging.

De T2-chip maakt iMac Pro nog veiliger met zijn Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor versleutelde opslag en veilig opstarten. Alle gegevens op de SSD worden versleuteld met speciale AES-hardware. Dit heeft geen gevolgen voor de prestaties van de SSD, terwijl de Intel Xeon-processor helemaal beschikbaar blijft voor het eigenlijke rekenwerk. De veilige-opstart­feature zorgt ervoor dat er niet geknoeid kan worden met de laagste software­niveaus. Bij het opstarten wordt alleen die besturings­systeemsoftware geladen die door Apple als vertrouwd wordt beschouwd. En dankzij de T2 Security-chip klinkt je iMac Pro nog vertrouwder. Zeg gewoon: “Hé Siri” en vraag wat je wilt.

Geavanceerd warmte­management.

Zoveel power in zo’n compact design vereist een compleet nieuwe manier van koeling. De thermische architectuur van iMac Pro is dan ook helemaal opnieuw ontworpen met twee ventilatoren, een grote koelplaat en extra ventilatie. Het resultaat? Bijna 75 procent meer lucht­stroom en 80 procent meer thermisch vermogen. Dit betekent dat iMac Pro 500 watt aankan, 67 procent meer dan de 27-inch iMac.

Gloednieuwe speakers.

De verbeterde stereo­speakers in iMac Pro leveren een groot frequentie­bereik, een zware bas en meer volume. Kletterende bekkens, gelaagde effecten, gesampled geluid, alles klinkt je even helder in de oren. En dankzij de vier straal­vormende microfoons is je stem ook bij veel achter­grond­­geluid goed te horen.

Serieuze I/O.
Voor het serieuze werk.

iMac Pro is voorzien van supersnelle poorten waarmee je heel makkelijk een hoogwaardig werk­station opzet. Je hebt vier Thunderbolt 3-poorten, dus je kunt twee 5K-displays aansluiten waardoor je in totaal over maar liefst 44 miljoen pixels beschikt. Gegevens zet je over met een snelheid van niet minder dan 40 Gb/s. En iMac Pro beschikt over 10-Gigabit Ethernet. Daardoor gaat het uitwisselen van bestanden tussen desktops of het werken met geavanceerde netwerk­opslag nu tot 10 keer sneller.

Geavanceerd werkstation.

Je werk op het grote scherm.
Of op twee. Of drie.

Als je twee RAID-systemen en twee 5K-displays aansluit op de vier Thunderbolt 3-poorten creëer je een geavanceerd werk­station. En kun je je werk bekijken in maar liefst 44 miljoen pixels.

Retina 5K-display

Miljarden kleuren.
Allemaal even mooi.

Het 27-inch Retina 5K-display is het beste iMac-display ooit, met een helderheid van 500 nits en 14,7 miljoen pixels. Het is alsof het gestroomlijnde all-in-one design achter het indruk­wekkende scherm verdwijnt, zodat jij je volledig op de inhoud kan concentreren. Met de P3-kleur­weergave en ondersteuning voor een miljard kleuren komen beelden op iMac Pro 100% natuurgetrouw over. Elke foto ziet er precies uit zoals hij is gemaakt, met vloeiende over­gangen en veel minder banding.

All-in-one design

Meer creatieve vrijheid.

Achter het schitterende Retina 5K-display van iMac Pro schuilt alle kracht van een hoogwaardig werk­station. Toch is de slanke behuizing bij de randen maar 5 mm dun. En omdat het systeem met maar één kabel van stroom wordt voorzien, blijft je werkplek netjes opgeruimd. Dankzij het efficiënte design kun je al je aandacht richten op je werk, niet op waar je mee werkt.

Accessoires met een donker kantje.

iMac Pro wordt geleverd met spacegrijze accessoires die helemaal passen bij je computer. Ze zijn draadloos, oplaadbaar en zien er geweldig uit. Het Magic Keyboard bevat een numeriek toetsenblok. En om het helemaal af te maken kan je kiezen uit de Magic Mouse 2 of Magic Trackpad 2 (ook afzonderlijk verkrijgbaar).macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Alles wat je zo fijn vindt aan Mac. En nog veel meer. Dat is macOS Catalina. Met geheel nieuwe apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features in de apps die je dagelijks gebruikt. En Sidecar, waarmee je iPad kunt gebruiken als tweede beeldscherm.iMac + iPhone

iCloud, de stille kracht. En het wérkt.

Je iMac werkt naadloos samen met je iPhone en iPad. Zo kan je op alle toestellen tegelijk mails en berichten lezen en beantwoorden. Draadloos foto’s delen. En beelden kopiëren en plakken van het ene naar het andere toestel. Het geheim hierachter? iCloud, de stille kracht achter de manier waarop je Apple devices naadloos samen­werken.

Apple iMac Pro