Siderit Classic Gin - een Spaanse gin - is in Londen (het mekka van de gins) verkozen tot beste gin van 2015. De naam Siderit verwijst naar één van de 12 gebruikte botanicals, Syderitis Hissopifolia of glidkruid. Dat groeit enkel in de hoge Pyreneeën en geeft de Siderit Classic Gin zijn kenmerkende, unieke geur en smaak.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Siderit Classic Gin
€ 48,50

Overzicht

Eigenschappen

Ongeëvenaarde, unieke smaak.

De naam Siderit Gin komt van 1 van de botanicals: Syderitis Hissopifolia of glidkruid. Het is dat kruid dat Siderit zijn veelbesproken, ongeëvenaarde smaak geeft.

Artisanaal.

Siderit Gin wordt artisanaal en in kleine hoeveelheden gedistilleerd met rogge alcohol in Cantabria, Noord-Spanje. De 12 botanicals worden doordrenkt en daarna twee keer gedistilleerd in een glazen kolf. Na distillatie wordt de gin aangelengd met het meest natuurlijke mineraalwater van de Ortigosa de Monte.

Ingrediënten.

Jeneverbes, glidkruid, marcona amandel, iriswortel, kardemom, kaneel, engelwortel, sinaas- & mandarijnschil, koriander, roze peper en hibiscusbloem. 

Smaak en aroma.

Een aroma van zoete mandarijnen, bloemen en kruiden. Siderit Classic is een zachte gin met een floraal accent en tonen van citrus. Kaneel en koriander zorgen voor een pittige en kruidige afdronk. 

Aanbevolen tonic.

Qyuzu Tonic.

Garnituren.

Pompelmoes en kardemom.

Inhoud.

Inhoud 0,5l
Alchohol 43%

Siderit Classic Gin