De Aspergo-reeks van Ritzenhoff - Latijn voor druppel - combineert functionaliteit met een minimalistische en strakke vormgeving. De vorm van een wijnglas heeft immers een bewezen invloed op het aroma en de smaakbeleving van de wijn.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Set van 6 Aspergo bourgogneglazen
€ 35,70

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • Aspergo, de naam van het glas, is Latijn voor druppel. De naam verwijst niet alleen naar de inhoud van het glas, maar ook naar het ontwerp. Hierdoor lijkt de vormgeving van dit glas sterk op een druppel van vloeibaar glas.
  • De Aspergo-reeks is in elk geval een vreemde eend in de bijt bij Ritzenhoff, het merk dat bekend staat om zijn tekeningen op glas. Met deze simplistische en minimalistische reeks wilden de ontwerpers vooral functionele glazen ontwerpen, die de smaak en het aroma van wijn optimaal tot hun recht laten komen. Tegelijk wilde Ritzenhoff het voor de consument makkelijker maken om het juiste glas bij de juiste wijn te vinden. 
  • Een bourgogne vraagt om een glas met een brede, ronde kelk met een toelopende rand om het bouquet zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Gebruik dit glas voor rode wijnen met een hoge zuurgraad en op eiken gerijpte witte wijnen zoals: Pinot Noir, Garnay, Grenache, Pinotage, Blaufränkisch, St. Laurent, Chardonnay Barrique en Sauvignon Barirrique.
  • De glazen uit deze serie zijn vaatwasbestendig.

Afmetingen

Hoogte 230 cm - inhoud 750 ml

Ritzenhoff Aspergo bourgogneglazen