De Aspergo-reeks van Ritzenhoff - Latijn voor druppel - combineert functionaliteit met een minimalistische en strakke vormgeving. Het is het ideale glas voor Bordeauxwijnen, voor een optimale smaak en aroma.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Set van 6 Aspergo bordeauxglazen
€ 35,70

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • Aspergo, de naam van het glas, is Latijn voor druppel. De naam verwijst niet alleen naar de inhoud van het glas, maar ook naar het ontwerp. Hierdoor lijkt de vormgeving van dit glas sterk op een druppel van vloeibaar glas.
  • De Aspergo-reeks is in elk geval een vreemde eend in de bijt bij Ritzenhoff, het merk dat bekend staat om zijn tekeningen op glas. Met deze simplistische en minimalistische reeks wilden de ontwerpers vooral functionele glazen ontwerpen, die de smaak en het aroma van wijn optimaal tot hun recht laten komen. Tegelijk wilde Ritzenhoff het voor de consument makkelijker maken om het juiste glas bij de juiste wijn te vinden.
  • Het grote, langwerpige Bordeaux glas laat de aroma's van de wijn goed tot hun recht komen. Serveer hier krachtige, op vat gerijpte rode wijnen met body of tannine-rijke wijnen in. Denk hierbij aan een Cabernet Sauvignon, Merlot, San Giovese, Nebbiolo, Cabernet Franc, Shiraz of Zinfadel.
  • De glazen uit deze serie zijn vaatwasbestendig.

Afmetingen

Hoogte 24 cm - inhoud 60 cl