Paris is het authentieke design van de Peugeot pepermolen. De van oorsprong naturel gelakte molen in beukenhout is na al die jaren hét symbool geworden van de Rolls Royce onder de manuele pepermolens. De rood gelakte versie geeft de Paris een exclusieve uitstraling.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Paris pepermolen 18 cm rood
€ 40,00
Paris pepermolen 22 cm rood
€ 45,00
Paris pepermolen 30 cm rood
€ 61,00

Overzicht

Eigenschappen

Gebruiksgemak.

Een Peugeot pepermolen gebruiken, is heel eenvoudig: draai de knop van de molen met de klok mee.

Uniek maalwerk.

De Peugeot molens onderscheiden zich door hun uniek maalwerk, gemaakt uit gehard en gesmeed staal. Een speciale behandeling beschermt het staal tegen corrosie zonder haar scherpte en slijtvastheid te verminderen. Het maalwerk is uitgerust met een dubbele rij schroefvormige tanden die de peperbolletjes vastnemen, ze naar beneden brengen en ze daar blokkeert om ze perfect te malen.

u'Select.

De Paris pepermolens zijn voorzien van het unieke u'Select maalsysteem, waarmee je de grofheid van de maling in 6 verschillende graden traploos en nauwkeurig kan instellen. Dit doe je door aan de ring aan de voet van de molen te draaien.

Elke specerij z'n eigen molen.

Voor elk soort kruiden is er een aparte molen ontwikkeld, dat het beste uit de specerij haalt. Het is van belang dat je nooit zout in een pepermolen doet of omgekeerd, omdat het maalwerk specifiek is afgestemd en eventueel vast kan lopen wanneer je een verkeerd soort kruiden maalt. Je kan de pepermolen onderscheiden van de Paris zoutmolen door het lettertje P (pepper) bovenaan.

Welke peperbolletjes gebruik je best?

Gebruik bij voorkeur altijd peperbolletjes van dezelfde grootte (tot maximaal 5 mm). Peugeot raadt een mengeling van groottes af voor een perfecte werking van het maalsysteem. Zwarte, witte of droge groene peperbolletjes zijn ideaal voor de pepermolens van Peugeot. Gebruik liever geen roze peperbolletjes.

Garantie.

Op de afwerking van de molen en het u'Select-systeem geldt een garantie van 2 jaar. Het Peugeot maalwerk daarentegen is levenslang gegarandeerd, mits correct gebruik.

Afmetingen

Hoogte 18 cm - diameter 5,5 cm

Hoogte 22 cm - diameter 6,0 cm

Hoogte 30 cm - diameter 7,0 cm