Normann Copenhagen Amp

tafellamp smoke/zwart

De Amp lamp van Normann Copenhagen lijkt wel op een grote Hifi-buisversterker uit de jaren ‘60. En bij die versterker haalde de ontwerper ook zijn inspiratie. Het resultaat is een supercoole lamp die zowel nostalgie uitstraalt als een tijdloos design, gemaakt uit glas en marmer.

Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Amp tafellamp smoke/zwart
€ 200,00

Overzicht

Eigenschappen

Buisversterker.

De Deense designer Simon Legald haalde zijn inspiratie voor de Amp lamp bij een buisversterker uit de jaren '60. Legald, die een oude radio aan het herstellen was, raakte in de ban van de gloed die uit zo'n versterker straalt. De nieuwe lamp kreeg de ovale vormgeving én zelfs de naam (amplifier is de Engelse vertaling van versterker) van een retro-versterker.

Glas en marmer.

De Amp lamp is gemaakt uit glas en marmer, voor een perfecte combinatie met de speciale lichtbulb, die zorgt voor een schitterende gloed. De verhoudingen en afmetingen zijn zorgvuldig gekozen én ontworpen om precies de juiste balans te vinden tussen hard en zacht en transparant en ondoorzichtig. 

Sfeer en gezelligheid.

Het transparante glas verspreidt het licht in alle richtingen en het contrast met de marmeren basis zorgt voor sfeer en gezelligheid.

Verdere kenmerken:

  • Een decoratieve led-lamp (2700k warm licht) is afzonderlijk verkrijgbaar.
  • Onderhoud: reinigen met een vochtige doek.

Afmetingen

Hoogte 26,5 cm - diameter 14 cm

Normann Copenhagen Amp tafellamp smoke/zwart