Het verhaal achter Monkey 47 is bijna te mooi om waar te zijn. Kort na de eeuwwisseling dook bij de restauratie van een herberg in het Zwarte Woud een zware kist op. In de kist werd een schets van een Javaanse aap gevonden én het recept van een gin.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Monkey 47
€ 44,95

Overzicht

Eigenschappen

Cultgin bij uitstek.

Vliegenier Monty Collins van de Britse luchtmacht verzeilde na WOII in Berlijn. Hij ontfermde zich er over de zoo en in het bijzonder over Max, een Javaanse aap. Enkele jaren later verliet Collins de luchtmacht om uurwerken te maken in het Zwarte Woud. Maar daar kwam weinig van in huis. Hij opende herberg 'Zum Wilden Affen' (In de wilde aap). Omdat hij niet alleen heimwee had naar Max, maar ook naar de Britse gin, ontwikkelde hij zelf een ginrecept met ingrediënten uit het Zwarte Woud en uit India, waar hij opgroeide.

De naam zegt àlles.

Monkey 47 bevat 47% alcohol én maar liefst 47 met de hand geplukte ingrediënten, behandeld met bronwater uit het Zwarte Woud.

Een gin die alle registers opentrekt.

Monkey 47 combineert traditionele Britse recepten met exotische uit Inda en de zuiverheid van het Zwarte Woud in Duitsland. Ondanks de uitgesproken kruiden, jeneverbes en peper blijft de citrussmaak overeind. Het aroma is eerder floraal, afgewisseld met de subtiele geur van veenbessen en zwarte peper. Of je Monkey 47 nu combineert met tonic of gebruikt als basis voor een gincocktail, met z'n smaak kan je alle kanten op: van klassieke cocktails tot meer excentrieke dranken. 

Ingrediënten.

47 botanicals, waaronder  jeneverbes, citroenzest, veenbessen, dennennaalden, lavendel, pepers en kruidnagels.

Aangewezen tonic.

Fentimans Tonic. Garneer met een dunne sinaasappelzeste. 

Afmetingen

Inhoud 0,5l Alcohol 47%

Monkey 47