De KitchenAid koffieautomaat is een buitenbeentje. Eentje die de allerlekkerste koffie zet volgens de klassieke methode, precies zoals in grootmoeders tijd. Maar dan met geavanceerde technologie en met een passend retro design.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
KitchenAid koffieautomaat keizerrood
€ 229,00

Overzicht

Eigenschappen

Het beste van 2 werelden.

Slow coffee, filterkoffie of opschenkkoffie, hoe je het ook noemt: koffie maken zoals in grootmoeders tijd is weer helemaal in. En wel omdat het aroma en de smaak van de koffie nog het best tot hun recht komen via de klassieke manier van koffie maken. En daar speelt KitchenAid met deze koffieautomaat perfect op in.

Filterkoffie versus opschenkkoffie.

Maar wat zijn nu de verschillen tussen filterkoffie en opschenkkoffie? Bij traditionele filterkoffie sijpelt water door de gemalen koffie en druppelt de koffie in de kan. Bij opschenkkoffie stroomt er voortdurend een klein beetje heet water bij, waardoor de gemalen koffie het water kan absorberen en er koolstofdioxide kan ontsnappen, met als resultaat een vollere smaak. De koffieautomaat van Kitchenaid combineert het beste van zowel de traditionele als de handmatige methode met geavanceerde technologie in een stijlvol apparaat.

Geautomatiseerde filterkoffietechnologie.

De KitchenAid filterkoffieautomaat verhit het water tot een precieze temperatuur en laat het dan met tussenpozen in de filterhouder stromen. De gemalen koffie krijgt dus de tijd om het water te absorberen voor er nieuw water wordt toegevoegd. Hierdoor kan de koffie net zo trekken als handmatige opschenkkoffie. Het resultaat is een overheerlijke koffie met een volle smaak en aroma.

Programmeerbare timer.

Je kan de KitchenAid filterkoffieautomaat programmeren om koffie te zetten op elk door jezelf bepaald tijdstip, overdag en 's nachts. Heel handig als je 's morgens moeilijk uit bed geraakt. Zodra je ontwaakt, staat je koffie klaar. En niet zomaar een koffie, maar eentje die precies smaakt zoals in grootmoeders tijd!

Instellingen voor medium/donker roosteren met één druk op de knop.

Proef alle subtiele smaakverschillen met de verschillende types roostering.

Helder display.

De Kitchenaid koffieautomaat toont elke stap van het koffiezetproces, van het water verhitten tot de koffie overgieten en laten trekken.

Temperatuur geoptimaliseerd in het waterreservoir.

KitchenAid plaatste het waterreservoir bovenop het apparaat om warmteverlies tegen te gaan. Het toestel schenkt water van 93°C direct in de filterhouder en beperkt zo het warmteverlies, voor een consistente extractie.

Instelbare kopjes.

Stel het aantal te zetten kopjes koffie in tussen 2 en 8, zonder de hoeveelheid water in het reservoir aan te moeten passen naargelang het aantal kopjes.

Verdere kenmerken:

  • Laat het water doorstromen via 7 gaatjes voor een gelijkmatige verdeling.
  • Voorzien van een warmhoudplaat (tot 59 °C): verwarmt de kan voor en houdt de gemaakte koffie tot 30 minuten warm zonder te oververhitten.
  • Geleverd met een vaatwasbestendige glazen kan, met een inhoud van 1,18 liter.
  • Een heerlijk retro design met een behuizing gemaakt uit kunststof.
  • Vermogen: 1200W

Afmetingen

Hoogte 38,35 cm - breedte 22,1 cm - diepte 28,7 cm

KitchenAid filterkoffieautomaat keizerrood