De Pedrera PD4 ABC-tafellamp van Gubi is in 1955 ontworpen bij de renovatie van het bekende flatgebouw La Pedrera in Barcelona. De ontwerper, een bewonderaar van de eenvoud in de Finse architectuur, haalde zijn inspiratie uit de gewelfde plafonds en schoorstenen van het pand.
Voorraad
Niet op voorraad
ProductnaamPrijs
Pedrera PD4 ABC tafellamp zwart
€ 199,00

Overzicht

Eigenschappen

Werelderfgoed.

Architect Barba Corsini, de ontwerper van deze tafellamp, kreeg in 1955 de opdracht om een loft in het Catalaanse appartementsgebouw La Pedrera te renoveren. La Pedrera was al sinds zijn bouw in 1906 controversieel omdat architect Antoni Gaudi alle architecturale normen uit die tijd aan z'n laars lapte. Vooral de grillige schoorstenen en rook- en ventilatiekanalen lagen onder vuur. Gaudi werd achteraf gezien als de stuwende kracht achter het Spaanse Modernisme. La Pedrera, vandaag een druk bezocht museum, werd in 1984 erkend als werelderfgoed door de Unesco.

Finse eenvoud.

Corsini, een groot liefhebber van de legendarische eenvoud uit de Finse architectuur, raakte bij de renovatie van de loft geïspireerd door de gewelfde plafonds en controversiële schoorstenen in het pand. En zo ontstond de Pedrera PD4 ABC-tafellamp, een lamp met zowel een moderne als vintage uitstraling. 

Geperforeerd staal.

De cylindervormige PD4-lamp is gemaakt van geperforeerde staalplaat en gelakt in zwarte poedercoating. E27-lichtbron (max. 42W halogeen) niet standaard meegeleverd. De PD4 is ook verkrijgbaar in een witte, blauwe en rode uitvoering, zowel in een versie als tafellamp als in staan- en hanglamp. Neem vrijblijvend contact op met Pure Lifestyle voor meer informatie.

Afmetingen

Hoogte 35 cm - diameter 18 cm
Snoer 1,5 m

Gubi Pedrera PD4 ABC Tafellamp