Hét kookboek voor wie culinair vreemdgaan dagelijkse kost is. Exotische klassiekers, maar ook echt 'vreemde' gerechten en de bizarste ingrediënten. Uterus, yam, krekels, teelballen in tomatensaus, kousenbanden en gebakken schapenkop. Laat je vooral niét afschrikken. Alle bereidingen werden getest én goed bevonden.
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Kook ze! Vreemd

€ 24,50

€ 9,00

Overzicht

Eigenschappen

Kenmerken:

  • 176 pagina's, waarvan 100 pagina's met recepten en 64 pagina's brede kijk op de culinaire wereld. Journalistiek werk van de bovenste plank, geschreven door de beste journalisten van België en Nederland en gefotografeerd door Tony Le Duc en zijn collega-fotografen.
  • Foodauteur Willem Asaert ontrafelt de betekenis van vreemd en toont ons stap voor stap hoe je gebakken brein moet klaar maken.
  • Reisjournaliste Debbie Papyn (De Morgen) gaat de wereld rond. Zij vertelt ons haar vreemdste eetervaringen: rot haaienvlees in IJsland, de mopanerups - waarvan de pootjes wel eens aan je lippen blijven haken - uit Namibië of haar yakiniku ervaring in Japan.
  • Maar zover hoef je niét te gaan om 'vreemde' ingrediënten op je bord te krijgen. Wekelijks zijn er vluchten uit Bangkok naar België om de Thaise restaurants van Blue Elephant te bevoorraden. En invoerder Luc Hoornaert laat voor Belgische driesterrenchefs de meest exquise en peperdure ingrediënten uit Japan overkomen.
  • Economisch-culinair auteur Jan Scheidtweiler (De Tijd) weet alles over de logistieke aanpak van ons eten.
  • Daphne Aalders (Culinaire Ambiance) heeft haar kookstudio in de multiculturele Antwerpse stationswijk, organiseert culinaire wandelingen en kent alle ‘vreemde’ eetwinkeltjes uit de buurt. Zij verzamelt alle vreemde ingrediënten voor de productmozaïek en bereidt speciaal voor Kook Ze! een reeks ongewone recepten: schapenkloten in tomatensaus, chips van yam, chayote met fris pikante kokossaus en gebakken schapenkop.
  • Linda Roodenburg en Carl van Hees gingen op stap in Rotterdam, zaten mee aan tafel bij families uit 13 verschillende landen en publiceerden het vermaarde Rotterdams Kookboek.
  • Voor VREEMD schetst Linda Roodenburg hoe de doorsnee Nederlander tegenover de aanwezigheid van al dit multiculinair geweld staat.
  • Alsof dit nog niet genoeg is, gaat Pieter van Doveren (Knack, Trends) doodleuk even vreemd met zijn column en staat hij kritisch tegenover de nieuwste culinaire trend: foodpairing. Of hoe topchefs ingrediënten samenbrengen op basis van aroma-analyse.
  • Will Jansen, de uitgever van het cultureel gastronomisch magazine Bouillon, gaat ook goed vreemd in het gelijknamige kortverhaal.
  • Koen Broos, theater-en sfeerfotograaf verzorgt de portrettengalerij. Mensen uit de buurt waarvoor vreemd iets anders betekent dan waarmee ze dagelijks bezig zijn.
  • Culinair topfotograaf Tony Le Duc fotografeerde de gerechten en wist enkele buitenlandse collega-fotografen te strikken voor een ‘beeldende’ bijdrage. Zo toont de Amerikaanse fotografe Stephanie Diani modellen gedrapeerd met ingewanden en brengt de Zweedse fotograaf Björn Lindberg een selectie van 'zwarte' gerechten uit zijn boek The taste of black.

Afmetingen

Breedte 16,8 cm - hoogte 21,7 cm - dikte 2 cm