Eve Door & Window

Draadloze contactsensor

De Eve Door & Window draadloze contactsensor detecteert of een deur of raam open of dicht is en stuurt die informatie naar de gratis Eve-app op je iPhone of iPad. Via die app zie je in één oogopslag wat de situatie thuis is en dat is niet alleen handig om een oogje in het zeil te houden als je weg bent. Het opent ook een pak nieuwe mogelijkheden voor huisautomatisering.

Hou een oogje in het zeil

Met de Eve Door & Window draadloze sensor weet je altijd precies of je ramen en deuren open of dicht zijn. Check het via de gratis Eve-app op je iPhone, iPad of iPod touch of vraag het aan Siri, de persoonlijke assistent van Apple. Via de Eve-app kan je statistieken bekijken per dag, maand en jaar. En als je een 4de generatie Apple TV of iPad met iOS 10 in huis hebt, krijg je ook meldingen op je toestellen (inclusief je iPhone) als ramen en deuren worden geopend. Handig als je op het werk bent, of op vakantie, en helemaal geen bezoek verwacht.

Compatibel met Apple HomeKit

De draadloze Eve Door & Window sensor maakt gebruik van de revolutionaire HomeKit-technologie van Apple. Met die technologie kan je via je iPhone of iPad vanop afstand de controle van je woning overnemen. HomeKit is dus een gemeenschappelijke taal die door Apple is ontwikkeld en waar je een hele reeks producten van honderden fabrikanten - waaronder Philips hue en Elgato Eve - kan mee bedienen. Dat doe je met eenvoudige apps op je iPhone, iPad of iPod touch maar het kan nog eenvoudiger: via Siri, Apple's stembediening, om alles aan te sturen met alleen je stem. Zo kan je Siri vanop de andere kant van de wereld vragen om te checken of thuis alle deuren en ramen zijn gesloten en of de verlichting en verwarming uit staat. HomeKit biedt naast een ongeëvenaard gebruiksgemak ook vooruitstrevende beveiligingsmogelijkheden.

Scènes instellen

Apple HomeKit maakt domotica kinderlijk eenvoudig en voordelig. Er zijn steeds meer producten geschikt voor Apple HomeKit en via HomeKit werken die allemaal samen. Zo kan je je woning makkelijk automatiseren en bedienen met je iPhone en iPad. Je kan timers instellen en scènes toevoegen. Zo kan je bepalen wat er moet gebeuren als een deur of raam opent of sluit. Je kan bijvoorbeeld instellen dat de verwarming wordt uitgezet als een raam gedurende enkele minuten openstaat. Of dat een lamp in de woonkamer gaat branden als de deur van de koelkast niet dicht is. De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker omdat er steeds meer fabrikanten producten ontwikkelen voor Apple HomeKit.

Toegang op afstand

Je hoeft niet eens thuis te zijn om je hele woning te monitoren en vanop afstand te bedienen. Het enige wat je nodig hebt, is een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10 die verbonden is met een actief netwerk (WiFi of 3G of 4G). Thuis wordt Apple HomeKit aangestuurd door een Apple TV (4de generatie) of een iPad met iOS 10.

Eenvoudig

De draadloze Eve Window & Deur sensor verbindt automatisch met je iPhone, iPad of iPod via Bluetooth Smart, zonder dat een extra hub, gateway of bridge vereist is. Apple HomeKit wordt automatisch aangestuurd via je Apple TV in huis.

Veilig

Apple HomeKit heeft een perfecte beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de technologie van Elgato Eve en je iPhone, iPad of iPod touch.

Geen bekabeling nodig

Alle producten uit de Eve-reeks van Elgato hebben een strak, discreet en elegant ontwerp dat zich perfect integreert in je woonomgeving. Die elegantie wordt doorgetrokken tot in het kleinste detail: dankzij de energiezuinige Bluetooth Smart technologie heeft Eve geen elektriciteitstoevoer nodig. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over bekabeling. Eve werkt met vervangbare batterijen en is dus makkelijk en vlot te installeren. Waar dan ook in huis.