Een pruim in klei met natuurlijke pigmenten die je - behalve in z’n maten - niét kan onderscheiden van het echte werk. Het is één van de nieuwste creaties van Cores da Terra. En wat bij ons een hip designobject is, staat in Brazilië voor een sociaal project dat tientallen mensen tewerkstelt.
Promo
Op voorraad
ProductnaamPrijsAantal
Pruim mini

€ 16,00

€ 9,50

Pruim L

€ 88,00

€ 52,50

Overzicht

Eigenschappen

Belgisch én eigenlijk ook weer niet

Het succesverhaal achter Cores da Terra, in de Braziliaanse sloppenwijken, begint in het West-Vlaamse Zedelgem bij tuin- en designfabrikant Gardeco. Het bedrijf kwam jaren geleden een beetje toevallig in contact met de Braziliaanse kunstenares Selma Abdon Calheira. Gardeco was méér dan onder de indruk van het werk van Selma en besloot om de producten in België aan de man te brengen.

Een commercieel succes met een sociale insteek

Selma gaf honderden mensen uit arme buurten de kans om hun talenten te ontwikkelen. Vandaag zijn het professionele keramisten die topkwaliteit leveren. Door haar passie voor klei en natuurlijke pigmenten maakt Selma kunstwerken van fruit en groenten. De diepe, ontzettend realistische kleuren van de vijgen, pruimen, appels, peren, kersen en hazelnoten komen letterlijk uit de grond in het verre Brazilië. Tot de allerlaatste penseelstreek wordt minutieus onder handen genomen. Elk product is dus uniek. Net zoals in de natuur kunnen er lichte kleurverschillen zijn tussen de verschillende pruimen. En dat maakt de Cores da Terra pruimen juist zo natuurlijk én leuk.

Kenmerken:

  • Pruimen in diverse maten.
  • Van A tot Z met de hand gemaakt uit klein, natuurlijke materialen en pigmenten.
  • De Cores da Terra pruimen zijn puur decoratief en dus niet eetbaar.

Afmetingen

Mini: diameter 6,5 cm - hoogte 6 cm
Small: diameter 7,5 cm - hoogte 7 cm
Medium: diameter 8,5 cm - hoogte 8 cm
Large: diameter 25 cm - hoogte 22 cm

Cores da Terra pruimen